Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Sunčano, ali za svaki slučaj neka kišobran bude pri ruci: Pogledajte kakva nas prognoza očekuje za vikend

I dalje imamo vrlo sličnu sinoptičku situaciju kao posljednjih nekoliko dana. Fronta nema u blizini, tlak zraka je blago povišen, ali u višim slojevima atmosfere kruži vlažan i nestabilan zrak, pa imamo čestu izmjenu sunčanih i kišovitih razdoblja. Slično i u subotu, iako će biti manje kiše

Subotnje prijepodne u većini Hrvatske sunčano. Na Jadranu i vedro. Nešto više oblaka bit će samo nad Posavinom, Moslavinom i Likom, pa tamo može pasti malo kiše u jutarnjim satima. Posvuda će biti malo vjetrovitije, na kopnu će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, a na obali bura, uglavnom umjerena, samo pod Velebitom i jaka i olujna, mogući su udari do 100 kilometara na sat, pa je za to područje ujutro na snazi meteoalarm. Najniža temperatura u gorju oko 11, u nizinama unutrašnjosti 14, a na obali oko 19.

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti sunčano i toplo. Povremeno uz malu do umjerenu naoblaku. Rijetko može biti i ponekog kraćeg pljuska, uglavnom na jugu, oko Siska i Karlovca. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, a temperatura će biti oko 25.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Sunčane naočale ili kišobran? Meteorolog otkriva kakvi su dani pred nama

Sunčano će biti i u Slavoniji, uz umjerenu naoblaku. Pljuskovi su povremeno mogući oko Save, veća je vjerojatnost za njih na zapadu, no tamo gdje ih i bude, bit će samo lokalni i kratkotrajni. I dalje će biti pomalo vjetrovito, ali ugodno toplo, puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak uz temperaturu oko 25.

U Istri i Primorju pretežno vedro, samo uz malo oblaka. No postoji i mala mogućnost za kratak pljusak u unutrašnjosti Istre. Jutarnja jaka bura će do podneva Oslabjeti i onda će zapuhati slab do umjeren maestral, i bit će vrlo toplo, oko 27. U gorju će biti nestabilnije, promjenjivo oblačno, uz sunčana razdoblja. Ovdje je i najveći potencijal za pljuskove i grmljavinu sutra, uz unutrašnjost Dalmacije, pa je Upaljen žuti meteoalarm. Inače, veća je mogućnost za te pljuskove je u Lici nego u Gorskom kotaru. Maksimalna temperatura bit će oko 22.

U Dalmaciji većinom sunčano, s time da će više sunca biti na obali i osobito na otocima, a više oblaka u unutrašnjosti, pa je tamo velika vjerojatnost za lokalne pljuskove i grmljavinu od kojih poneki može biti izraženiji s tučom, pa je i ovdje na snazi meteoalarm. Rijetko poneki pljusak može doći i do obale, ponajprije na jugu. Puhat će slab do umjeren maestral, uz temperaturu od 26 do 28, ponegdje i do vrućih 29.

Pročitajte i ovo Kiša Vremenska prognoza Ne spremajte još kišobrane: Bit će sunca, ali i kiše, a u jednom dijelu zemlje moguća i tuča. Detalje zna meteorolog Nikola Vikić-Topić

U nedjelju će ipak biti još većinom sunčano, no poslijepodne su ponovno mogući pljuskovi, štoviše nešto je veća vjerojatnost za njih nego sutra. Zatim, početkom sljedećeg tjedna oblačnije - kiša i grmljavina će biti češći, a lokalno je moguće i poneko nevrijeme. Jutarnja će temperatura ovih dana biti oko 14, a dnevna oko 24.

Slično i na obali – u nedjelju sunčano, poslijepodne uz poneki pljusak. Zatim u ponedjeljak oblačnije, tad je znatno je veća mogućnost za kišu, pljuskove i grmljavinu. U utorak već više sunca, ali još uz poneki pljusak. Puhat će slabo do umjereno jugo. Najniža temperatura oko 19, a najviša oko 25.

U svakom slučaju, za vikend slično vrijeme kao što imamo posljednjih nekoliko dana, uglavnom sunčano i toplo, popodne uz mogućnost za kraće pljuskove i grmljavinu, s time da je veća vjerojatnost za njih u nedjelju.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene