Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Ne spremajte još kišobrane: Bit će sunca, ali i kiše, a u jednom dijelu zemlje moguća i tuča. Detalje zna meteorolog Nikola Vikić-Topić

Provjerite kakvo nas vrijeme očekuje u vremenskoj prognozi meteorologa Dnevnika Nove TV Nikole Vikića-Topića.

I dalje je tlak zraka nad našim dijelom Europe blago povišen te prostorno izjednačen odnosno nema velikih razlika u tlaku pa je strujanje slabo. Sa sjeverozapada do nas seže velika i jaka anticiklona čiji je centar nad Atlantikom, ona donosi stabilnost, no povremene nestabilnosti uzrokuje vlaga koja se u višim slojevima atmosfere zadržava nad nama.

Sunčano će biti u četvrtak ujutro, u cijeloj zemlji. Nešto malo više oblaka samo nad slavonijom i Likom, no ujutro još većinom neće biti kiše. Tek oko podneva može pasti poneki pljusak u Srijemu i istočnoj Posavini. Vjetar će prijepodne biti slab, osim pod Velebitom gdje će u početku još puhati umjerena do jaka bura.

Jutro će posvuda biti ugodno, u nizinama unutrašnjosti najniža temperatura oko 14, u Gorskom kotaru i Lici 11, a na Jadranu oko 18.

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj i dalje sunčano, ali uz malo više oblaka nego ujutro. Nakon 15 sati, raste mogućnost za lokalne pljuskove s grmljavinom, osobito u istočnijim predjelima. Najvjerojatniji su u Podravini, Posavini, Moslavini i na Banovini, no poneki može doći i do Zagreba. Maksimalna temperatura do 26, pa će uz oblake, vlagu i vrlo slab vjetar, biti pomalo sparno.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu također oblačnije nego ujutro, ali i dalje djelomice sunčano. U stvari naoblaka će biti vrlo promjenjiva, pa na trenutke može biti potpuno oblačno, a zatim ubrzo nakon toga sunčano. Velika je vjerojatnost za pljuskove i grmljavinu, iako neće baš posvuda padati – vjerojatnije duž Posavine gdje u popodnevnim satima može biti i nevremena: znači jačeg vjetra, obilne kiše u kratko vrijeme, pa i tuče. Temperatura će biti oko 25, prije pljuskova, a uz pljuskove naravno osjetno svježije.

U Istri i Primorju sunčan i vrlo topao dan u četvrtak, uz malo oblaka. Kratak pljusak je popodne moguć samo u unutrašnjosti Istre. Bura će do podneva oslabjeti i zapuhat će slab do umjeren maestral. U gorju malo oblačnije, promjenjivo oblačno, uz sunčana razdoblja, ali i lokalne pljuskove, osobito u Lici. Temperatura na obali oko 27, a u gorju oko 22, izvijestio je meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić-Topić.

Pročitajte i ovo Provjereno: Poplave - 6 Donosi Provjereno Svake godine ista priča i potresne slike, a pomaka nema: "Ovo nam je treća poplava u šest mjeseci"

U Dalmaciji, na obali sunčano, a u unutrašnjosti umjeren do jak razvoj oblaka, pa je tamo velika vjerojatnost za pljuskove i grmljavinu, a lokalno je moguće i kraće nevrijeme. Poneki pljusak može doći i do obale, osobito na jugu, no to neće biti često i tamo gdje se dogodi kratko će trajati.  Puhat će slab do umjeren maestral, uz temperaturu od 26 do 28.

I idućih dana na kopnu djelomice sunčano. U poslijepodnevnim satima uz jači razvoj oblaka pa će lokalno biti kraćih pljuskova i grmljavine, osobito u petak kad mogu biti i jače Izraženi. U nedjelju nešto oblačnije uz veću vjerojatnost za mjestimičnu kišu i pljuskove. Vjetar većinom slab, a temperatura ujutro oko 15, poslijepodne 25 do 27.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Baranji - 1 nezapamćena nepogoda FOTO/VIDEO Snažno nevrijeme pogodilo je Baranju: Voda u kućama, podrumima - "Zatekli smo kaotično stanje"

Na Jadranu do subote pretežno sunčano, tek poneki pljusak je rijetko moguć uz dalmatinsku obalu. Zatim, u nedjelju malo oblačnije, pa je i veća vjerojatnost za pljuskove i grmljavinu. Puhat će slab do umjeren maestral, u subotu ujutro prolazna bura, a u nedjelju slabo do umjereno jugo. Temperatura od 18 do 26, 27.

Dakle, do kraja tjedna nam ostaje promjenjivo. Bit će dosta sunčanih razdoblja, ali povremeno i kiše te pljuskova, a u petak je na kopnu moguće i nevrijeme! Što se tiče vikenda, subota će biti sunčanija, tad je manja vjerojatnost za kišu, dok će u nedjelju biti malo oblačnije, promjenjivije i nestabilnije, češće uz kišu, no opet samo lokalnu i prolaznu. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene