Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prema europskim standardima

Prvi u Hrvatskoj: Ova županija najdalje stigla s pripremom eksperimentalnog programa, dosad odobreno 1,3 milijuna kuna

Virovitička županija ulaže 1,33 milijuna eura u program cjelodnevne škole
Virovitička županija ulaže 1,33 milijuna eura u program cjelodnevne škole Foto: Jakov Prkic/Cropix
Škole na području Virovitičko-podravske županije ubrzo očekuje obnova u sklopu eksperimentalnog programa vrijedna 1,33 milijuna eura.

Virovitičko-podravska županija ulaže ukupno 1,33 milijuna eura u razvoj programa cjelodnevne nastave, a novac će biti utrošen na obnovu i opremanje četiri matične i 17 područnih škola, izjavio je u srijedu župan Igor Andrović.

Župan Andrović za Hinu je objasnio da na području Virovitičko-podravske županije u eksperimentalnom programu cjelodnevnih škola trenutno sudjeluju četiri matične i 17 područnih škola koje obuhvaćaju ukupno tisuću učenika. 

Škole koje su uključene u eksperimentalni program bit će dodatno obnovljene i opremljene. U tu je svrhu za svaku od njih osigurano između 300 i 450 tisuća eura.

Pročitajte i ovo Vojna vježba hrvatskih specijalaca - 8 Neutraliziranje terorista VIDEO Naši specijalci i NATO u akciji: Pogledajte kako su koristili SAD-ov poklon Hrvatskoj za specijalne operacije

Kao nositelj projekta Županija je do sada, ističe župan, provela postupke nabave za građevinske radove, nabavku klimatizacijskih i kuhinjskih uređaja, informatičku i sportsku opremu, kao i za kupnju glazbenih instrumenta. Preostalo je ugovoriti još četiri nova kombija za sve četiri škole.

Ukupno je odobreno 1,33 milijuna eura za sve četiri škole, a ostalo je za ugovoriti još otprilike 800.000 eura. Rok za dovršenje svih radova i opremanje je rujan 2024. godine.

"Prva smo županija u Hrvatskoj koja je provela ovoliki broj postupaka nabava, a to znači da će ove škole biti prve u Hrvatskoj s adekvatnim uvjetima provođenja programa prema europskim standardima", istaknuo je župan.

Pročitajte i ovo Leonid Volkov Nastavlja borbu "Htjeli su od mene napraviti šniclu!" Nekoliko sati prije nego što je brutalno napadnut čekićem, izrekao proročanske riječi

Na upit kad će preostale županijske škole uvesti program cjelodnevne nastave, odgovorio da je krajnji rok 2027. godina. Dometnuo je kako je Virovitičko-podravska županija pri vrhu dosizanja tog cilja, ali je priznao kako mu se čini da je Varaždinska županija u tome najviše odmakla.

Inače, cjelodnevna škola koncept je u kojem učenici uz redoviti školski program pohađaju i izborni koji je dogovoren prema interesima i potrebama učenika i roditelja. Učenicima on donosi nova znanja, pomoć pri učenju i izvršavanju školskih obaveza te više slobodnog vremena, ali i više besplatnih aktivnosti, besplatnih školskih obroka te besplatan program dosadašnjeg plaćenog produženog boravka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene