Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanovnici u očaju

Misterij srušenog naselja: "Da ja rušim kuće? Pa nisam poludio!" - "Nitko nije ništa javio, nitko ništa nije rekao"

Aktualno Galerija Misterij srušenog naselja - 6 Misterij srušenog naselja - 6 Foto: DNEVNIK.hr Misterij srušenog naselja - 5 Misterij srušenog naselja - 5 Foto: DNEVNIK.hr Miroslav Balog Miroslav Balog Foto: DNEVNIK.hr Veljko Kajtazi Veljko Kajtazi Foto: DNEVNIK.hr +4 Anja Šimpraga, potpredsjednica Vlade Galerija 1/9 >>
U općini Drnje netko je bagerima srušio cijelo naselje. Ni policijska istraga još nije otkrila počinitelja. Pripadnici romske nacionalne manjine koji su ondje živjeli u očaju su pomoć zatražili od svog predstavnika, a uskoro su u Drnje, da bi se uvjerili u razmjere problema, stigli i članovi Vlade.

Romsko naselje Autoput, ili ono što je od njega ostalo, naime, preko noći je bagerima srušeno. Počinitelj je nepoznat, a dojučerašnji stanovnici ostali su bez svega.

"Nitko nije ništa javio, nitko ništa nije rekao. Tamo su bile naše stvari. Škrinje, veš mašine, roba za djecu, sve, sve nam je ostalo tamo", rekao je Mislav Balog.

Najprije su zbog poplava bili smješteni u obližnjoj školi, a kad su se trebali vratiti, kuća više nije bilo. Sedam obitelji pomoć je zatražilo od predstavnika romske nacionalne manjine. "Radi se o nekoliko kuća i vjerujem da će se iznaći određena sredstva i da će se to odraditi", poručio je saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi.

Pročitajte i ovo Marica Jurčić i Sanja Vištica OŠ Draganić Ispisali djecu iz škole zbog cjelodnevne nastave, ravnateljica pojasnila kako će izgledati sat potpomognutog učenja

Alarmirao je lokalne čelnike i Vladu pa su svi zajedno sjeli za stol. "Svi smo tu da pomognemo", izjavila je Anja Šimpraga, potpredsjednica Vlade.

Na sastanku se pojavio poduzetnik Frano Antunović, vlasnik šljunčare pored srušenog naselja. U priču je najprije uključen jer su ga pojedinci prozvali kao odgovornog za rušenje.

"Da ja rušim kuće? Pa nisam poludio", rekao je Antunović i tvrdi da s time nema veze.

Donirao je dvije kuće, a kao razloge navodi: "Djeca se penju po žicama. Što da je netko od njih pao? Ja bih završio u zatvoru. Drugo, pale, rade nerede. Tko je meni pokrao kablove od 25.000 eura, prvi, drugi, treći put, tko je pokrao? Evo, ne znam.''

Još pet obitelji trenutno je bez doma, a načelnik općine i za njih traži rješenje, navodi reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Hvalevrijedna akcija Brački ugostitelji odrekli se svojih napojnica i prikupili gotovo 31.000 eura za djecu s teškoćama u razvoju

"Utvrdit će se direktno s centrom za socijalnu skrb kako i pod kojim uvjetima ih stambeno zbrinuti", istaknuo je Petar Dombaj, načelnik Općine Drnje.

Cilj je problem riješiti do zime, ali sigurno više ne ilegalno na dijelom privatnoj, a dijelom državnoj parceli.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene