Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjetski dan zdravlja

Predsjednik Milanović: "Očekujem da država prihvati dijalog s liječnicima"

Zoran Milanović
Zoran Milanović Foto: Goran Mehkek/Cropix
U povodu Svjetskog dana zdravlja oglasio se predsjednik Zoran Milanović te poručio da briga za zdravlje ne počinje u bolnicama i ordinacijama, već u našim domovima, našem osobnom i obiteljskom odnosu prema tjelesnom i mentalnom zdravlju.

Predsjednik Zoran Milanović u povodu Svjetskog dana zdravlja oglasio se na Facebooku, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

"Svjetski dana zdravlja, koji se danas obilježava pod geslom Zdravlje za sve, #HealthForAll prilika je da se podsjetimo kako je zdravlje na prvom mjestu ljestvice vrijednosti sretnog i kvalitetnog života. U Hrvatskoj, na sreću, još uvijek imamo javni zdravstveni sustav koji osigurava zdravstvenu skrb za sve naše ljude, bez obzira na njihov socioekonomski ili financijski status. Tako treba i ostati, a institucije države zadužene za upravljanje zdravstvenim sustavom moraju ga učiniti još efikasnijim i kvalitetnijim.

U tom poslu, nezaobilazni partneri su im naši zdravstveni djelatnici koji i ovih dana nude i traže dijalog i suradnju s Vladom. Očekujem da država prihvati taj dijalog jer bez ljudi koji nose zdravstveni sustav nemoguće je unaprijediti ga i osigurati kvalitetnu zdravstvenu skrb za sve. 

 

Briga za zdravlje, međutim, ne počinje u bolnicama i ordinacijama, već u našim domovima, našem osobnom i obiteljskom odnosu prema tjelesnom i mentalnom zdravlju. Osobito je važno djecu i mlade potaknuti na usvajanje zdravih navika. To je investicija koja će im kroz život donijeti vrijednosti s višestrukima kamatama.

Pročitajte i ovo 15. Obrtnički ulični sajam u Varaždinu - 3 Obrtnički sajam u Varaždinu Milanović obrtnicima: "Želim da brzo dođe dan kada više nećete imati razloga odlaziti preko granice"

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović na obilježavanju obljetnica pogibije Josipa Jovića Krvavi Uskrs Obilježavanje 32. godišnjice pogibelji Josipa Jovića: "To je bio početak Domovinskog rata"

Želim vjerovati kako smo iz neugodnog iskustva s pandemijom COVID-a 19 izvukli i neke pouke, prije svega o tome kako vrijednost zdravlja nije tek puka fraza već je zdravlje univerzalna ljudska vrijednost. Pristup zdravstvenim ustanovama i sustavima liječenja mora biti dostupan svima, bez obzira gdje i u kakvim socioekonomskim uvjetima živjeli. Samo tako ćemo se približiti i ostvarenju vizije hrvatskog zdravstvenog velikana dr. Andrije Štampara, jednog od osnivača World Health Organization (WHO), čija se profesionalna ostavština može svesti upravo u poruci – zdravlje za sve je uvjet razvoja modernog društva", poručio je Milanović.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene