Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Karlovcu

Dom pun smijeha i nade: "Za mene Uskrs znači puno veselja i, naravno, darovi. Ja volim čokoladu"

Aktualno Galerija Uskrsne aktivnosti karlovačkih mališana, ilustracija - 3 Uskrsne aktivnosti karlovačkih mališana, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Uskrsne aktivnosti karlovačkih mališana, ilustracija - 2 Uskrsne aktivnosti karlovačkih mališana, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Uskrsne aktivnosti karlovačkih mališana, ilustracija - 1 Uskrsne aktivnosti karlovačkih mališana, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Uskrsne aktivnosti karlovačkih mališana, ilustracija - 4 Uskrsne aktivnosti karlovačkih mališana, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Uskrsne aktivnosti karlovačkih mališana, ilustracija - 5 Galerija 1/6 >>
Za Uskrs se pripremaju i djeca u Domu Vladimir Nazor u Karlovcu. Ove godine druže se u malo većem broju jer s njima su i djeca iz ratom pogođenih područja. Priču donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sara Duvnjak.

Dom pun smijeha i nade - osmijeh na licima i one djece koja će ove blagdane provesti bez mame i tate... "Za mene Uskrs znači puno veselja - naravno, darovi. Ja volim čokoladu, i zapravo puno sreće i to. I praznici, jer ne moram ići u školu", rekao je Damjan.

A kad nema mame i tate, tu su ljudi koji će im omogućiti - baš sve! "Ovo je likovna radionica, odnosno 25. Usklik - uskrsna likovna radionica na kojoj sudjeluju korisnici iz naše ustanove, a kao gosti su nam došla djeca iz Ukrajine i iz Sirije, koja su se sa svim roditeljima trenutačno skrasili u gradu Karlovcu", kaže Nataša Horvat, ravnateljica Dječjeg doma Vladimir Nazor. 

"Toj djeci moramo pružiti jedan osjećaj sigurnosti koji su izgubili, pomoći im da se što prije prilagode na te nove sredine životne i naravno da uklone probleme koji su nastali u njihovom ponašanju", rekao je Boško Rupčić, voditelj likovne radionice.

Pročitajte i ovo Zeleni četvrtak, ilustracija - 3 Čuvanje tradicije Tržnice i stolovi su je puni: Znate li kakva se hrana jede na Veliki četvrtak?

Pročitajte i ovo Uskrsna košarica - 2 Cijene odletjele u nebo Kako je inflacija ukrala Uskrs: Pogledajte koliko će tročlana obitelj potrošiti za blagdanski stol

A želja onih koji će blagdane ipak provesti doma - nije nedostajalo! Roko i Matej tako su rekli da žele biti dobri prema roditeljima i pomagati im. Sirijke Roya i Ducha ovdje su pronašle svoj stalni dom: "Naravno da ćemo ostati ovdje, kao naša država. Tu je život lijepo, jako lijepo život ovdje!"

Uskrs će provesti s odgojiteljima, kuharima i svojim najboljim prijateljima. Za kraj su imali i poruku za gledatelje Nove TV - "Sretan Uskrs!" 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene