Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obrtnički sajam u Varaždinu

Milanović obrtnicima: "Želim da brzo dođe dan kada više nećete imati razloga odlaziti preko granice"

15. Obrtnički ulični sajam u Varaždinu - 3
15. Obrtnički ulični sajam u Varaždinu - 3 Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan
Aktualno Galerija 15. Obrtnički ulični sajam u Varaždinu - 1 15. Obrtnički ulični sajam u Varaždinu - 1 Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan 15. Obrtnički ulični sajam u Varaždinu - 2 15. Obrtnički ulični sajam u Varaždinu - 2 Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan 15. Obrtnički ulični sajam u Varaždinu - 3 15. Obrtnički ulični sajam u Varaždinu - 3 Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan +0 15. Obrtnički ulični sajam u Varaždinu - 4 Galerija 1/4 >>
Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović izjavio je kako želi da vrlo brzo dođe dan kada hrvatski obrtnici i stručnjaci više neće imati razloga odlaziti preko granice, nakon što je u subotu obišao 15. Obrtnički ulični sajam u Varaždinu.

U sklopu sajma na štandovima na Trgu kralja Tomislava, Franjevačkom trgu i u Pavlinskoj ulici varaždinski su obrtnici prezentirali i prodavali svoje ručne radove i proizvode.

15. Obrtnički ulični sajam u Varaždinu - 3 15. Obrtnički ulični sajam u Varaždinu - 1 (Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan)

"Našim vrijednim obrtnicama i obrtnicima, vidim da ima puno žena, možda i većina, želim niske poreze, dobre zarade i da vrlo brzo dođe dan kada neće više imati razloga odlaziti preko granice, u Sloveniju ili Austriju, jer će zarađivati isto, a njihovi gazde, obrtnici, bit će im u stanju isplatiti plaće i još zaraditi", poručio je Zoran Milanović.

15. Obrtnički ulični sajam u Varaždinu - 3 15. Obrtnički ulični sajam u Varaždinu - 2 (Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan)

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj podsjetio je kako obrtništvo u Varaždinu ima dugu i značajnu tradiciju te kako su u prošlosti upravo obrt i trgovina bile glavne gospodarske djelatnosti u gradu.

Pročitajte i ovo Obrtnici: Ilustracija - 6 "Plaća ne raste" Stižu presude u korist Državnog inspektorata zbog nepoštene i agresivne poslovne prakse pojedinaca

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nakon istupa Rimac Plenković: ''Ako se nekome prijeti, postoji policija i DORH, neka prijavi prijetnje''

"Danas mladi rijetko gdje mogu vidjeti stare zanate, a vi ulažete u to da se oni ne zaborave, da se naša djeca ne izgube u digitalnom dobu i modernom načinu života i da sačuvamo ove temeljne ljudske vrijednosti", rekao je Bosilj.

15. Obrtnički ulični sajam u Varaždinu - 3 15. Obrtnički ulični sajam u Varaždinu - 4 (Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan)

Vladimir Bais, predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, koje je organiziralo sajam, istaknuo je kako obrtnici danas nastavljaju razvijati nasljeđe koje su im ostavili njihovi prethodnici.

"Koristeći alate i znanja, moderne, ali i one stare, nikad zaboravljene, danas stavljamo pred vas sve ono što obrtnici našeg kraja mogu, žele i ostvaruju", kazao je Bais.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene