Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U poreču

Zoran Milanović bijesan zbog presude Sauchi: "Dabogda vašoj djeci tako sudili. Prvi ću ga posjetiti u zatvoru"

Posljednji se put u javnosti pojavio u subotu na utakmici, a danas je odgovarao na novinarska pitanja u Poreču.

Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju Dana Istarskog statuta u Poreču, a nakon toga je stao pred novinare.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... " Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

Komentirao je hrvatsku donaciju helikoptera Ukrajini rekavši da je to  redu jer su helikopteri ionako bili stariji. Dotaknuo se i dokapitalizacije HEP-a. Rekao je da to nije ništa čudno zbog ograničenja cijena struje. 

"To je državna firma. HEP je ušao u ogromne gubitke, treba ih nekako sanirati. Uvijek se na kraju računi moraju platiti. Nema besplatnog ručka", rekao je.  

Komentirao je i odbacivanje vještačenja u slučaju Agrokor. Kazao je da to od početka nije bio dobro odrađen posao. 

"Kad nekog želiš suditi, trebaš imati dokaze. Sreo sam ga nekoliko puta, nemam ga razloga braniti. Ali to kako su ga tretirali od početka, to je bila obična seljačka hajka. OK, uzeli su mu taj Agrokor, vraćeni su neki dugovi. Koliko je godina prošlo do kad je proglašen državnim neprijateljem? Što se dogodilo u ovih šest godina? Zbog nemara, hohštapleraja, idiotizma, takvi slučajevi propadaju", komentirao je rad DORH-a te se zapitao tko će vratiti milijun eura, koliko je vještačenje stajalo.

"To je sve skupa zavjera kako bi se Todorića, kojem je oduzeta firma, strpalo u zatvor", dodao je.

"Zakon o odvjetništvu je staljinizam na steroidima. Tko slučajno bude sanjao nešto protiv DORH-a, bit će uhićen. Ne smiješ ništa reći protiv DORH-a", komentirao je.

"Ne smije se zinuti protiv DORH-a. Ne smije se jezik u zatvorenoj usnoj šupljini pomaknuti. Taj zakon hitno treba izbrisati", kazao je o Zakonu o državnom odvjetništvu te dodao da moraju biti podložni kritici. Netko je, kaže, odlučio da se izgube godine i baci novac.

"Takvu zaštitu nije imao nijedan apsolutni monarh", dodao je.  

O Draženu Jeliniću rekao je da ga se progoni te da ga je Zlata Hrvoj-Šipek prijavila Državnoodvjetničkom vijeću. Natjeran je, kaže, da da ostavku. 

"Počelo ga se proganjati. Ona je tražila izgon iz službe. Vjerojatno joj je smetao kao njezin prethodnik jer je imao tamo svoje ljude, utjecaj. Odlučila si ga proganjati? Što si čekala godinu dana?" kaže Milanović.

"A sljedeći put možemo razgovarati o tome kako mu je spašena glava. Zato što je Vrhovni sud to obrazložio praksom Europskom suda za ljudska prava. Kužite kako prestajemo biti država? Rješava se sudbina glavnog državnog odvjetnika dojučerašnjeg. I oni se pozivaju na nekakve parametre i praksu Europskog suda za ljudska prava zato što je talijanskim sucima koji su također masoni europski sud rekao da ih se ne smije protjerati s posla. Što bi bilo da nema talijanskih masona, koji su, btw, mafija. A naši su društvo mrtvih pjesnika", dodao je. 

"Ovo je, da ne kažem, čiji pir i tko se ženi. Nije časna sestra. To je naprosto k... pir", komentirao je.

"Dabogda vama tako sudili", rekao je o svojem bivšem suradniku Tomislavu Sauchi, koji je dobio tri godine zatvora u slučaju Dnevnice. Kazao je da dokaza za njega nije bilo. Jedino grafološko vještačenje na temelju parafa. 

"Zbog tog se ide u zatvor? Dabogda vašoj djeci, dabogda i njima tako sudili. Evo, Saucha ide u zatvor. Sretni? Ja tvrdim, ja ću ga prvi posjetiti u zatvoru", dodao je.   

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene