Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRAVI EKSPERTI

Pogledajte što nas očekuje, jedan blagdan bit će pravi izazov: Dobre vijesti za sve Hrvate koji vole spajati blagdane i praznike

Poznato je da su Hrvati pravi eksperti kada je u pitanju spajanje blagdana i praznika kako bi imali produženi vikend, a ova je godina, što se toga tiče, odlična.

Hrvatska ima 14 neradnih dana i blagdana, a to je idealna prilika da se spoji ponekad i nespojivo. Iako nam prijašnja godina i nije baš bila sklona, zato ova godina barem po tom pitanju Hrvatima ide na ruku.

Pročitajte i ovo Uskrsna jaja najveći kršćanski blagdan Slavi se Uskrs: Znate li zašto je svake godine na drugi datum? Josip Džaja i Domagoj Mikić, reporter Dnevnika Nove TV Važni savjeti O stanju na cestama uoči uskrsnog vikenda: Policija upozorila građane

U 2023. godini praznici i blagdani tako su se posložili da su idealni za spajanje s prethodnim ili idućim vikendom. Tako već 6. siječnja, Sveta tri kralja, pada u petak, što će i onima koji nisu skloni spajanju donijeti tri neradna dana.

Nakon toga slijedi dugo tromjesečno razdoblje bez pauza, sve do Uskrsa, koji je ove godine 9. travnja, a u tom periodu građani često zbog školskih praznika djece uzimaju godišnje odmore.

Praznik rada 1. svibnja ove godine pada u ponedjeljak te donosi produljeni vikend, a Dan državnosti 30. svibnja je u utorak te je idealno da uz jedan dan godišnjeg dobijete četiri slobodna dana. 

Lipanj je u Hrvatskoj omiljeni mjesec te nosi lijepe prilike za produljeni odmor. Tijelovo 8. lipnja pada u četvrtak, kao i Dan antifašističke borbe, 22. lipnja, te se s jednim danom godišnjeg uz oba datuma mogu dobiti po četiri dana odmora.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, 5. kolovoza, pada u subotu. No zato Velika Gospa, 15. kolovoza, pada u utorak te uz jedan slobodan dan u ponedjeljak možete dobiti četiri slobodna dana.

Ove će godine za spajače najveći izazov biti Dan svih svetih, 1. studenog, koji pada u srijedu. Ali uz dva dana godišnjeg odmora možete dobiti čak pet neradnih dana.

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenoga pada u subotu.
Božić pada u ponedjeljak, pa uz vikend i blagdan Svetog Stjepana imate četiri dana.

A kao šećer na kraju tu je Nova godina 2024., koja pada u ponedjeljak, pa će tako i nespajači u ovom slučaju dobro proći. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene