Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podnesena prijava

HDZ-ov načelnik optužen za seksualno zlostavljanje stao pred kamere: "Nije bilo nikakvih naloga, samoinicijativno sam izašao iz stranke"

Aktualno Galerija Načelnik prijavljen za napastovanje - 1 Načelnik prijavljen za napastovanje - 1 Foto: DNEVNIK.hr Načelnik prijavljen za napastovanje - 2 Načelnik prijavljen za napastovanje - 2 Foto: DNEVNIK.hr Načelnik prijavljen za napastovanje - 3 Načelnik prijavljen za napastovanje - 3 Foto: DNEVNIK.hr Načelnik prijavljen za napastovanje - 4 Načelnik prijavljen za napastovanje - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zoran Kontak, načelnik općine Popovac Galerija 1/5 >>
Dnevnik Nove TV jučer je donio priču o načelniku općine Popovac kojega je mlada žena zaposlena u općini optužila za pokušaj seksualnog zlostavljanja. Priča ima nastavak. Načelnik je izbrisan iz članstva HDZ-a, stranke u kojoj je bio član od 1997. Rekao je, i to prvi put u kamere, da je sam odlučio izaći iz stranke, a komentirao je i optužbe.

Do jučer HDZ-ov načelnik općine Zoran Kontak prvi je put nakon optužbi mlade zaposlenice na javnim radovima da ju je pokušao seksualno napastovati stao pred kamere. I to dati izjavu o tome kako je izašao iz stranke.

"Samoinicijativno sam podnio zahtjev za isključenje iz stranke. Zbog moralnih razloga ne želim biti na teret stranci u ovoj situaciji dok ne dokažem svoju nevinost", rekao je Kontak.

Na pitanje reportera Dnevnika Nove TV Tina Kovačića je li bilo naloga iz središnjice da mora istupiti iz stranke, Kontak je odgovorio: "Nije bilo nikakvih naloga, ovo je moja samoinicijativna odluka."

"Nema se tu što puno reći. Situacija koja se dogodila, ja sam s njim razgovarao telefonom i dogovorili smo se vrlo brzo, on je rekao da će se braniti i obraniti na sudu", poručio je Ivan Anušić, predsjednik Županijskog odbora Slavonije i Baranje.

Pročitajte i ovo Načelnik prijavljen za napastovanje Šokantna prijava Osječko-baranjski župan komentirao HDZ-ovog načelnika, koji je zatražio ispis iz stranke nakon prijave za seksualno uznemiravanje

Na pitanje hoće li odstupiti s mjesta načelnika općine, Kontak je jasno odgovorio. "Obavljat ću dužnost općinskog načelnika kao i ranije."

Napustio je stranku, ali mjesto načelnika nije. Na pitanje postoji li kakva razlika, odgovorio je: "Ima razlike. Ja ću i dalje obnašati dužnost načelnika i obavljati svoj posao."

Optužbe za koje ga žena tereti ozbiljne su i tumače se kao kazneno djelo seksualnog uznemiravanja.

"Otključao je vrata. Ušli smo unutra. On je zaključao vrata i počeo se skidati. Skinuo je hlače", rekla je Marija (34).

Govori da je uspjela pobjeći i sa suprugom sve otišla prijaviti policiji, a suprug kaže da je tamo došao i načelnik.

"Rekao mi je: 'Sve je to bila samo šala.' Kao da su mu spale hlače. 'Zar ne vidiš da same spadaju?'" ispričao je suprug Zlatko. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Učiteljica dobila otkaz Podnesene prijave zbog zataškavanja vršnjačkog nasilja u školi u Strožancu: O svemu se oglasila i ravnateljica

Cijelu situaciju i iskaze žrtve i njezina supruga nije htio detaljnije komentirati.

To ne mogu komentirati zbog procesa i postupanja. Ja ću svoju obranu iznijeti ako dođe do nekakvog postupka", zaključio je Kontak.

Zasad je jedno sigurno - da će ova priča završiti na sudu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene