Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokantna ispovijest

HDZ-ov načelnik općine prijavljen za pokušaj seksualnog zlostavljanja: "Pitala sam ga zašto je zaključao vrata, a on se počeo skidati. Skinuo je hlače..."

Aktualno Galerija Načelnik općine prijavljen za napastovanje - 1 Načelnik općine prijavljen za napastovanje - 1 Foto: DNEVNIK.hr Načelnik općine prijavljen za napastovanje - 2 Načelnik općine prijavljen za napastovanje - 2 Foto: DNEVNIK.hr Načelnik općine prijavljen za napastovanje - 3 Načelnik općine prijavljen za napastovanje - 3 Foto: DNEVNIK.hr Načelnik općine prijavljen za napastovanje - 4 Načelnik općine prijavljen za napastovanje - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Načelnik općine prijavljen za napastovanje - 5 Galerija 1/5 >>
Načelnika baranjske Općine Popovac 34-godišnja djelatnica na javnim radovima iste općine prijavila je za pokušaj seksualnog zlostavljanja. Reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić razgovarao je s načelnikom, ali on slučaj nije želio komentirati. S druge strane, žena koja ga je prijavila i njezin suprug Kovačiću su iznijeli svoju priču.

"Počela sam raditi svoj posao. Nakon nekih sat vremena ugledala sam načelnika. Rekao je: 'Dođi, trebaš nešto pomoći.' Otključao je vrata. Ušli smo unutra. On je zaključao vrata. Ja sam već tada bila u šoku. Pitala sam ga zašto je zaključao vrata. On je uzeo i počeo se skidati. Skinuo je hlače", ispričala je djelatnica Općine Popovac reporteru Dnevnika Nove TV Tinu Kovačiću.

Radi se o majci dvoje djece koja je još uvijek uznemirena zbog onoga što joj se, govori, prije tjedan dana dogodilo u prostorijama Općine. Bio je to njezin četvrti dan na poslu jer je tek potpisala tromjesečni ugovor o poslu na javnim radovima.

"On me uhvatio za desnu ruku i povukao. Ja sam se uspjela nekako otrgnuti. Otključala sam vrata jer on nije imao vremena jer je držao hlače drugom rukom. Ja sam pobjegla van iza pošte", rekla je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bjegunac s tjeralice Uhićen silovatelj pasa iz Zagreba: Otkriveno u kojoj se zemlji skrivao od policije

Nastavlja kako je odmah sa suprugom otišla na policiju, a on dodaje da se tamo pojavio i načelnik, koji mu se obratio.

"Rekao mi je da ima ženu i djecu. Pitao je kako mi to njemu možemo napraviti, on je nama puno pomogao, on je nama dao posao. Sve je to bila samo šala. Kao da su mu spale hlače: 'Zar ne vidiš da same spadaju?'", ispričao je suprug.

Načelnik angažirao odvjetnika

O slučaju je Kovačić razgovarao i s načelnikom, koji negira cijelu priču te je angažirao odvjetnika. Pred kamere Dnevnika Nove TV, govori, ne može i ne smije stati zbog daljnjih policijskih postupanja.

Pročitajte i ovo Donald Trump, ilustracija - 2 Mora platiti odštetu Trump proglašen krivim za silovanje: Tvrdi da ne zna žrtvu, tijekom suđenja ju zamijenio za bivšu ženu

Od policije je stigao odgovor u formi tumačenja naputaka Europske unije kada je riječ o kaznenom djelu potencijalnog seksualnog uznemiravanja.

"Smatramo da objava osobnih podataka ne bi bila opravdana u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Nismo u mogućnosti odgovoriti niti možemo govoriti o postupanju policije prema konkretnim osobama. Ova PU u svojim izvješćima za javnost ne iznosi događaje ovakvog tipa, odnosno ne objavljuju se kaznena djela iz domene seksualnih delikata, a sve zbog zaštite digniteta žrtve te moguće stigmatizacije okoline", piše u odgovoru Policijske uprave osječko-baranjske.

Pročitajte i ovo Ilustracija mučan slučaj Silovao djevojku pred drugima na osobito okrutan način: "Bila je ozlijeđena, krvarila, a onda je ostala trudna..."

Nakon liječničkog pregleda u medicinskoj dokumentaciji djelatnice navodi se otisak na desnoj nadlaktici, uznemirenost i simptomi stresa.

Inače, načelnik je i član Hrvatske demokratske zajednice. Iz središnjice stranke Kovačić je doznao da, budući da on nije visoki dužnosnik HDZ-a, o slučajevima poput njegova u ovoj fazi odlučuju općinski ogranci.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene