Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokantna prijava

Osječko-baranjski župan komentirao HDZ-ovog načelnika, koji je zatražio ispis iz stranke nakon prijave za seksualno uznemiravanje

Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: Getty Images Načelnik prijavljen za napastovanje Načelnik prijavljen za napastovanje Foto: DNEVNIK.hr Ivan Anušić, osječko-baranjski župan Ivan Anušić, osječko-baranjski župan Foto: DNEVNIK.hr Zoran Kontakt izbrisan iz HDZ-a - 1 Zoran Kontakt izbrisan iz HDZ-a - 1 Foto: DNEVNIK.hr +2 Zoran Kontakt izbrisan iz HDZ-a - 2 Galerija 1/7 >>
Zoran Kontak više nije član HDZ-a, kao ni predsjednik HDZ-a Općinskog odbora Popovac. Ispisan je na vlastiti zahtjev. Djelatnica javnih radova optužila ga je za seksualno zlostavljanje.

Predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Popovac Zoran Kontak zatražio je od Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije ispis iz članstva.

"S današnjim danom Zoran Kontak više nije predsjednik općinskog HDZ-a i brisan je iz članstva", potvrdio je HDZ te dodao kako Kontak ostaje načelnik općine.

U razgovoru s načelnikom rekao je kako su motivi izlaska iz HDZ-a moralne naravi te da ne želi biti teret i uteg stranci.

"Ja sam s njime razgovarao telefonom i dogovorili smo se sve brzo. On je rekao da će svoju nevinost braniti i obraniti na sudu, a do tada je izašao iz HDZ-a, ne želeći biti teret niti županijskoj organizaciji, niti naravno nacionalnoj organizaciji stranke, niti svojoj općinskoj", rekao je Ivan Anušić, osječko-baranjski župan za Dnevnik Nove TV.

Načelnika Kontaka 34-godišnja djelatnica na javnim radovima prijavila je za pokušaj seksualnog zlostavljanja.

Osječko-baranjska policija u petak nije željela komentirati medijske napise o navodnom policijskom postupanju prema Kontaku. Sporni događaj navodno se dogodio potkraj svibnja u zgradi općine.

Pročitajte i ovo Načelnik općine prijavljen za napastovanje - 3 Šokantna ispovijest HDZ-ov načelnik općine prijavljen za pokušaj seksualnog zlostavljanja: "Pitala sam ga zašto je zaključao vrata, a on se počeo skidati. Skinuo je hlače..."

Šokantnu ispovijest nesretna je žena dala novinaru Dnevnika Nove TV Tinu Kovačiću.

"Počela sam raditi svoj posao. Nakon nekih sat vremena ugledala sam načelnika. Rekao je: 'Dođi, trebaš nešto pomoći.' Otključao je vrata. Ušli smo unutra. On je zaključao vrata. Ja sam već tada bila u šoku. Pitala sam ga zašto je zaključao vrata. On se počeo skidati. Skinuo je hlače", ispričala je djelatnica Općine Popovac reporteru Dnevnika Nove TV Tinu Kovačiću.

Radi se o majci dvoje djece, koja je još uvijek uznemirena zbog događaja koji se tjedan dana ranije dogodilo u prostorijama Općine. Bio je to njezin četvrti dan na poslu jer je tek potpisala tromjesečni ugovor o poslu na javnim radovima.

"On me uhvatio za desnu ruku i povukao. Ja sam se uspjela nekako otrgnuti. Otključala sam vrata jer on nije imao vremena zato što je držao hlače drugom rukom. Ja sam pobjegla van iza pošte", rekla je.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene