Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završio iza rešetaka

Mladić napravio kaos: Krao aute, kartice, novac pa bježao policiji preko ograde

Ilustracija
Ilustracija Foto: Marko Todorov/Cropix
Policajci Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje su u nedjelju dovršili kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom koji je krao na području Slavonskog Broda i Zagreba. Uhićen je na području Policijske uprave ličko-senjske.

Policija sumnjiči 26-godišnjaka da je tijekom noći s četvrtka na petak, iz jednog pansiona na području Slavonskog Broda, otuđio prijenosno računalo, ključ od osobnog automobila, te torbu sa novčanikom, osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem.

Nakon toga je ukradenim ključem otključao i ukrao osobni automobil (njemačkih nacionalnih registracija) i pobjegao. Uhićen je na području Policijske postaje Gospić, u petak oko 15 sati.

Upravljajući ukradenim automobilom bez vozačke dozvole, u petak je u 14:20, na autocesti A1, uzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba, nakon koje se pobjegao - preskočivši zaštitnu ogradu.

Pročitajte i ovo Ukraden tramvaj Dolijao mladi ''vozač'' Uhvaćen kradljivac tramvaja: Policija ga je pronašla na drugom kraju Hrvatske, jedan detalj posebno je zanimljiv

Osumnjičenog su ubrzo uhitili u šumskom području i predali policijskim službenicima Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, koji su nad njim proveli kriminalističko istraživanje.

Utvrđeno je da je osumnjičeni ukrao i drugi osobni automobil (njemačkih nacionalnih registracija) na području Zagreba, a koji je pronađen u Slavonskom Brodu na parkiralištu u Naselju Slavonija, te će biti vraćen vlasniku.

Pročitajte i ovo Prevarant se predstavljao kao policajac - 3 Žrtve iz Hrvatske Pretvarao se da je policajac na tajnom zadatku pa pokrao starije za stotine tisuća eura: Policija opisala kako operira

Uz to, policija navodi da ne posjeduje putnu ispravu izdanu od  nadležnog tijela. Osumnjičenog su uz kaznenu prijavu u subotu policajci predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Sudac istrage je u nedjelju 26-godišnjaku odredio jednomjesečni istražni zatvor te su ga policijski službenici predali u zatvor u Požegi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene