Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žrtve iz Hrvatske

Pretvarao se da je policajac na tajnom zadatku pa pokrao starije za stotine tisuća eura: Policija opisala kako operira

Aktualno Galerija Prevarant se predstavljao kao policajac - 4 Prevarant se predstavljao kao policajac - 4 Foto: DNEVNIK.hr Prevarant se predstavljao kao policajac - 3 Prevarant se predstavljao kao policajac - 3 Foto: DNEVNIK.hr Prevarant se predstavljao kao policajac - 2 Prevarant se predstavljao kao policajac - 2 Foto: DNEVNIK.hr Antonio Marlais, PU Dubrovačko-neretvanska Antonio Marlais, PU Dubrovačko-neretvanska Foto: DNEVNIK.hr +1 Prevarant se predstavljao kao policajac - 1 Galerija 1/6 >>
Muškarac koji se predstavlja kao policijac koji obavlja tajnu istragu, hrvatskim građanima ukrao je, procjenjuje policija, više stotina tisuća eura. Jedan od posljednjih slučajeva je iznos od 30 tisuća eura, ukradeno je starijoj gospođi u Dubrovniku. Policija apelira - ne nasjedajte na njegovu priču, a evo kako to radi.

Jednoj je umirovljenici dobro uhodan prevarant pokušao ukrasti ušteđevinu, no ona je odmah shvatila da se radi o prevari. Kaže ne želi otkrivati svoj identitet, sve ju je uznemirilo - ali želi upozoriti druge.

"Nazvala sam policiju i sve sam im ispričala. Nakon toga dana sam čitala da je drugoj gospođui ukrao tri tisuće eura", opisala je.

Evo kako operira i bira svoje žrtve. "Putem telefonskog imenika bira osobe starije životne dobi s tradicionalnim imenima, poziva takve osobe na fiksni telefon sa skrivenog broja, predstavlja se da je policijski službenik koji provodi tajnu istragu djelatnika banke i kako je njihov novac u opasnosti", pojasnio je Antonio Marlais iz PU dubrovačko-neretvanske.

Govori im da odu u banku podignuti novac i ništa ne govore jer bi mogli ugroziti tajnu istragu, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić.

Pročitajte i ovo Ilustracija ŽRTVE PRIJEVARE Policija upozorava: Nemojte davati novac našim "kolegama", mi ovako ne radimo

"Da ga donesu kod kuće gdje će ga preuzeti netko od njegovih suradnika. Angažira osobu, najčešće taksi prijevoznika koji će taj novac preuzeti i njega dovodeu zabludu da je to kuverta, paket njegove majke, tete ili slično", pojasnio je Marlais.

Ta osoba mu novac donosi na dogovoreno mjesto, uvijek na drugu lokaciju - ali policija osnovano sumnja počinitelj je iz Bosne i Hercegovine.

Pročitajte i ovo Ilustracija UPOZORENJE Policija upozorava na novi oblik prijevare! Pripazite kada unajmljujete stan, prevaranti sada imaju novu taktiku

Policija sumnja kako je otuđio više stotina tisuća eura od hrvatskih građana. Među poslijednjim žrtvama bila je 71-godišnjakinja iz Dubrovnika, koja mu je predala čak 31 tisuću eura svoje ušteđevine.

A nije mu samo Dubrovnik meta, i druge policijske postaje u Hrvatskoj zabilježile su iste prevare. Dok ga ne ulove, policija posebno apelira na mlađe članove obitelji da dobro paze na svoje starije.

 

Više o prevarantu pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
  



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene