Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svaka čast!

Anamarija je radila tri posla da bi spasila konje koji su trebali završiti u klaonici: "Nisam se mogla pomiriti s time"

Priče o hrabrim pojedincima koji su spremni - nesebično pomoći, uvijek nadahnjuju. Takva je i priča o mladoj Zagrepčanki koja je od sigurne smrti spasila nekoliko konja te im dala novu priliku za život. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Slavica Parlov Horvat.

Žule i njezino ždrijebe od smrti je spasila Anamarija. Slučajno se našla u staji u kojoj su, godinama vezani uz zid i bez danjeg svjetla, držani konji. Trebali su završiti u klaonici, potom u mesnici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Aktualna tema Je li država jednaka prema svim poreznim dužnicima? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

"U trenutku kada sam ih vidjela u kutu štale i znala da ih čeka smrt, nisam se mogla pomiriti s tom činjenicom jer ipak mislim da je život jači i da on pobjeđuje i nisam jednostavno dozvolila da ta priča tako završi", rekla je Anamarija Banek.

Konji Anamarija Banek (Foto: DNEVNIK.hr)

Imala je tada samo osamnaest godina i jasnu namjeru otkupiti konje. Prepričala je iskustvo roditeljima.

"Rekli su da im je jako žao, ali da ne mogu to financirati. Sakupila sam vrijedne stvari koje sam imala, prvi na listi su bili nakit zlatni koji su moji roditelji od krstitki sakupljali, sve što su kumovi davali, evo sad će neki po prvi puta i saznati da je to otišlo u neku drugu priču", istaknula je Banek.

Pročitajte i ovo Mafijaši u Sarajevu - 2 Okršaj u Sarajevu Nasilje bandi iz Švedske prelilo se i na ulice BiH: Stručnjak za Dnevnik Nove TV - "Ovakve su se pucnjave dogodile i u Turskoj"

Sljedećih nekoliko godina, uz fakultet, radila je tri posla kako bi ih mogla uzdržavati. Danas su ona i tri prijateljice otvorile centar gdje drže edukacije i radionice vezane za rad s konjima.

Više pogledajte u videoprilogu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene