Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvoreno 100 gradilišta

Započelo rušenje bespravne gradnje u Istri: "To je tek početak borbe"

Aktualno Galerija Lina Dollar, reporterka Nove TV Lina Dollar, reporterka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Edi Pastrovicchio, načelnik općine Bala Edi Pastrovicchio, načelnik općine Bala Foto: DNEVNIK.hr U mjesec dana u Istri zatvoreno 100 gradilišta - 1 U mjesec dana u Istri zatvoreno 100 gradilišta - 1 Foto: DNEVNIK.hr U mjesec dana u Istri zatvoreno 100 gradilišta - 2 U mjesec dana u Istri zatvoreno 100 gradilišta - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 U mjesec dana u Istri zatvoreno 100 gradilišta - 3 Galerija 1/5 >>
Rušenje bespravnih objekata u Istri je započelo. Vikendica u Rovinju nestala je s lica zemlje za samo pola sata. I to je tek početak, jer u ovoj akciji 14 je ilegalnih građevina na popisu. Za desetak dana sve će one biti srušene. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar.

Nastavlja se pojačani građevinski nadzor u Istri. Kako je poručio glavni državni inspektor, oni iz Istre ne odlaze, a dodatni građevinski inspektori koji su došli u ispomoć i dalje ovdje ostaju. U posljednjih mjesec dana otkad je pojačan nadzor zatvoreno je čak 100 gradilišta, i to na šumskim i poljoprivrednim zemljištima. Jedna od općina je i Općina Bale, a s načelnikom Edijem Pastrovicchiom razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar.

"Pozdravljam akciju državnog inspektorata i pokazalo se da svi sastanci koje smo imali urađaju plodom. Stotinjak gradilišta je puno, ali ne i toliko puno s obzirom na to koliko imamo nelegalnih objekata tako da je to tek početak borbe protiv bespravne gradnje", poručio je Pastrovicchio.

Pročitajte i ovo Rušenje bespravnih objekata u Istri - 7 Bageri u akciji FOTO Počelo rušenje bespravne gradnje na obali: Vlasnici se žale da imaju sve dozvole, državni inspektor spominje falsifikate

Pročitajte i ovo Policija ispred zagrebačke gimnazije ide u pritvor Maturant otkrio zašto je upao s mačetom u školu: "Sudarili smo se, izvrijeđali, a onda sam odlučio..."

Na pitanje je li se to moglo ranije reagirati, jasno je odgovorio: "Moglo se prije zaustaviti, mi već godinama urgiramo na raznim institucijama da se pokrene, ali dobro je da se sad pokrenulo. Vjerujem da će poruka koja je danas poslana s rušenjem određenog broja objekata ljude na neki način natjerati da razmisle o tome isplati li se graditi ilegalno objekte na poljoprivrednom i šumskom području."

Pastrovicchio se dotaknuo problema parcijalizacije i rekao kako je to početak ilegalne gradnje jer se onda to prodaje pod vikend parcele iz kojih nastaju barake, kamp-kućice i slično. 

Više pogledajte u videoprilogu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene