Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ide u pritvor

Maturant otkrio zašto je upao s mačetom u školu: "Sudarili smo se, izvrijeđali, a onda sam odlučio..."

Policija ispred zagrebačke gimnazije
Policija ispred zagrebačke gimnazije Foto: DNEVNIK.hr
Maturant koji je s mačetom ušetao u zagrebačku gimnaziju i prijetio jednom učeniku završio je mjesec dana u istražnom zatvoru. Otkrio je zašto je to napravio.

Sin zagrebačkog stomatologa koji je s mačetom upao u Klasičnu gimnaziju u Zagrebu te prijetio doveden je na ročište kod suca istrage Županijskog suda u Zagrebu.

Sudac istrage je 18-godišnjem maturantu strukovne škole odredio mjesec dana istražnog zatvora kako ne bi utjecao na svjedoke, a njih je zapravo cijeli razred, te profesorica i ravnateljica škole.

Pročitajte i ovo Sigurnost u školama - 4 upad s mačetom Ravnatelji žele zaštitare: "Čeka nas američki scenarij - u školama detektori, na fakultetima odredi specijalne policije"

Maturant je u svoju obranu ispričao kako vršnjaka iz Klasične gimnazije kojem je prijetio poznaje iz viđenja, doznaje Jutarnji list.

Tri dana prije incidenta u školi, njih su se dvojica srela u prolazu kod Gradske kavane, te su se udarili ramenom o rame. Kako je netrpeljivost između njih postojala i prije, izvrijeđali su se, a neprimjerenu komunikaciju su navodno nastavili i preko WhatsAppa nakon koje je 18-godišnjak odlučio stvar uzeti u svoje ruke.

"Žao mi je, ali nisam imao namjere nikoga ozlijediti. Uzeo sam mačetu sa sobom kako bih se obranio u slučaju da na mene druge osobe skoče", rekao je 18-godišnjak. 

Pročitajte i ovo Mačeta kojom je mladić prijetio u gimnaziji pretraženi stanovi Policija objavila detalje šokantnog incidenta u zagrebačkoj gimnaziji: Pronađena mačeta kojom je mladić prijetio učeniku

On je s mačetom ispod jakne ušetao u Klasičnu gimnaziju oko 13.45 sati u ponedjeljak, otvorio vrata učionice i počeo glasno vikati ime dečka kojeg je tražio. Čim ga je ugledao, izvukao je mačetu i krenuo prema njemu. Jedan od učenika je dignuo stolicu prema njemu te se nakon toga 18-godišnjak udaljio iz učionice. 

Policija ga je pronašla u bakinom stanu zajedno s mačetom od 47 centimetara.   

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene