Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vaš glas donosi

Koliko Hrvatskoj treba da napravi 2,5 kilometara lokalne ceste? Ako pitate stanovnike Čabra, predugo: "Krajnje je vrijeme da se to završi"

Marko Balen (Foto: Dnevnik.hr)
Marko Balen (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Vaš glas: Čabar (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Vaš glas: Čabar (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Marko Balen (Foto: Dnevnik.hr) Marko Balen (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Vaš glas: Čabar (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/3 >>
U rubrici Vaš glasprije godinu dana na poziv stanovnika Čabra izvijestili smo o cesti dugoj trideset kilometara koja se gradi 25 godina. Tada je posljednjih dva i pol kilometra prometnice gotovo u potpunosti bilo pripremljeno za asfaltiranje. Ove godine, također krajem listopada postavljen je prvi sloj asfalta, no cesta još nije otvorena.

Radnici na gradilištu ceste Hrvatsko-Ložac koja će povezati Čabar s ostatkom Hrvatske kroz Kupsku dolinu obavljaju završne poslove na osiguranju klizišta. Stanovnici Čabra i okolnih mjesta do Delnica i dalje putuju ili kroz Sloveniju ili zavojitom cestom dvaput dužom od nove trase na puno višoj nadmorskoj visini.

Pročitajte i ovo Davorin Klobučar, mjesni odbor Brod na Kupi - 2 Nakon odluke Slovenije Ponovne kontrole najviše će osjetiti stanovnici pograničnih mjesta: "U siječnju smo rekli zbogom granici, ali vremena su turbulenta" Ilustracija U Brodu na Kupi Motorom na mostu pijan oborio dvoje pješaka i pobjegao: Muškarac upao u rijeku i poginuo, žena ozlijeđena

Zbog toga pogotovo zimi trpe i stanovnici i gospodarstvenici, kad snijeg stvori probleme na cesti.

Spomenuta cesta trebala je biti otvroena do kraja listopada. Međutim biti će još jedanput odgođeno njeno svečano otvaranje. No, stanovnike Kupske doline veseli da nakon 25 godina čekanja - barem su vidjeli prvi sloj asfalta na toj prometnici.

"Krajnje je vrijeme da se to završi, 2,5 kilometra što prije, to bi na ruke sve sami već napravili", kaže Blaženko Ožbolt iz Plešca.

Razvitku turizma nadaju se preostali stanovnici u ovome kraju. "Kanjon Kupe je inače dosta interesantno odredište, međutim sad će tek krenuti mnogi turisti, rafteri, kajakaši, biciklisti tako da vjerujem da će se to itekako prepoznati i da će taj kraj dobiti na razvoju", kaže Davorin Klobučar iz Broda na Kupi.

Nadležni ministar tvrdi, cesta će uskoro biti otvorena. "Kroz 15-ak dana će cesta biti gotova. Sve ide svojim tijekom tako da nema kašnjenja, bit će sve u redu", poručuje ministar Oleg Butković.

Da će biti sve u redu nadaju se i stanovnici Kupske doline koji jedva čekaju da lakše i brže stignu do Delnica i drugih dijelova Hrvatske.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene