Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VESELI DISNEYLAND

KAMERA NAS VOLI Na račun filmaša Hrvatska zaradila 290.411.161 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U posljednje četiri godine u Lijepoj našoj snimano je 27 međunarodnih filmova i serija. Filmaši su u Hrvatskoj samo prošle godine ostavili više od 160 milijuna kuna.

Winnetou, Igra prijestolja, Obitelj Borgia - bolivudski spektakl, samo su neki od međunarodnih projekata snimanih u lijepoj našoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Topla preporuka, ali... IRKINJA O HRVATSKOJ "Da sam bar znala ovih osam stvari prije nego što sam došla" Slika nije dostupna Oživljavanje filmskog seta OVO JE NOVA HRVATSKA ATRAKCIJA Turisti su nestrpljivi, sami su pronašli put

'Hrvatska je raznolika zemlja koja je naprosto zahvalan jedan Disneyland za filmaše', rekao je ravnatelj HAVC-a, Hrvoje Hribar.

Veseli Disneyland i u blagajni. Hrvatska je kroz četiri godine za međunarodne filmske projekte izdvojila nešto više od 42 milijuna kuna. No, zaradila je gotovo sedmerostruko više, 290 411 161 kuna. Prilika je to i za brendiranje Hrvatske i privlačenje turista.

'U suradnji s produkcijskim kućama radimo zajednički PR, trenutno na račun snimanja Ratova zvijezda u Dubrovniku radimo postove na mrežama koje su najpopularnije', kazao je Ratomir Ivčić iz Hrvatske turističke zajednice.

Nije loše, ali Hrvatska još mora učiti, smatra stručnjak za brendiranje Duboković.

'Možete organizirati neke specijalne premijere na lokacijama gdje je bio sniman film, specijalne premijere recimo za fanove', rekao je Luka Duboković, stručnjak za brendiranje.

Vojsku obožavatelja ima i James Bond. Kako nam je potvrdio gradonačelnik Vlahušić, grad će učiniti sve da tajnog ageta i dovede. Spreman je čak i platiti, jer turiste privlači lokacija snimanja.

'Nisu to samo mladi ljudi jer meni se dogodilo da me 84-godišnji čovjek iz Perua pitao možete li me odvesti na Walk of shame', rekla je turistički vodič, Vesna Lukač.

Otkako je u lijepoj našoj snimljen južnokorejski reality show, broj dolazaka njihovih turista povećao se za 300 posto. Bit će ih, čini se, i više.

'Mi smo stupili u kontakt u jesen s producentskom kućom koji su namjeravali snimati novu sapunicu u Španjolskoj, uspjeli smo ih nagovoriti i evo sredinom ožujka počinje novo snimanje', dodaje Ivčić iz HTZ-a. 

Ono što Hrvatsku izdvaja jest mogućnost transformacije i raznolikost krajolika.

'Prije dvije godine smo radili film s kolegama iz Nizozemske i zadane lokacije su bile pustinja Nevade, Jemen, otok u oceanu i Bruxelles. Kompletan film snimili smo u Hrvatskoj', rekao je producent, Siniša Juričić.

No, dio svakog filma i serije snima se i u ozbiljnom, velikom filmskom studiju. Kada bismo ga imali, zarada bi bila i veća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene