Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tetovirao njezino lice

Pravosudna policajka zaludila zatvorenike, zbog zbližavanja već dobivala premještaje: Urgirala da se pogoduje Daruvarcu?

Aktualno Galerija Zatvorenik tetovirao sliku policajke Zatvorenik tetovirao sliku policajke Foto: DNEVNIK.hr Armin Tatarević Armin Tatarević Foto: DNEVNIK.hr Zatvor: Ilustracija - 1 Zatvor: Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Zatvor: Ilustracija - 4 Zatvor: Ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Zatvor: Ilustracija - 2 Galerija 1/6 >>
Ministarstvo pravosuđa istražuje je li pravosudna policajka koja radi u kaznionici u kojoj je upravitelj njezin otac povrijedila službenu dužnost. Njezini kolege tvrde da se na neprofesionalan način zbližavala s osuđenim kriminalcima i sređivala im povlastice, i to u nekoliko kaznionica u kojima je službovala.

Iz Sindikata pravosudnih policajaca kažu da su na njezino ponašanje već upozoravali, ali reakcije nije bilo. Jedan si je zatvorenik, tvrde oni koji je poznaju, tetovirao njezin lik na prsima. Sumnja se i da je nedavno ubijenom bivšem zatvoreniku posvetila emotivnu objavu na Instagramu.

Urgirala je, prema tvrdnjama svojih kolega, da se iza rešetaka pogoduje Darku Kovačeviću zvanom Daruvarac, osuđenom zbog prijetnje i premlaćivanja 18-godišnjakinje.

Riječ je o pravosudnoj policajki, a otac joj je upravitelj kaznionice u kojoj radi. Zbog zbližavanja sa zatvorenicima i osobama iz kriminalističkog miljea njezine kolege kažu da je već dobivala premještaje. Iz sindikata pravosudne policije poručuju - Uprava zatvorskog sustava o svemu je odavno obaviještena.

''Mi smo te indicije proslijedili u zatvorski sustav, zatražili smo da pošalju unutarnju kontrolu ili inspekcijski nadzor da se utvrdi je li točno. Događa se već godinama'', istaknuo je predsjednik Sindikata pravosudne policije Armin Tatarević za Dnevnik Nove TV.

Isto tako, kolege tvrde da radeći na ulazu kaznionice nije primijetila da pri povratku iz pilane u zatvor nedostaje jedan zatvorenik. I dok jedni pravosudni policajci, kažu u sindikatu, za teže prijestupe ne odgovaraju, druge se kažnjava za najsitnije pogreške.

Pročitajte i ovo Vladimir Terešak, odvjetnik Darka Horvata Istraga u tijeku Horvat proveo noć u Remetincu, njegov odvjetnik kaže da bi mogao uskoro izaći: "Ovisi o taktici USKOK-a"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DOJAVA GRAĐANA Policija otkrila detalje o uhvaćenim bjeguncima koji su im pobjegli na putu prema zatvoru: Policajcima zbog propusta slijedi kazna

''Nas kažnjavaju za sve, šalju na stegovne, pogotovo članove sindikata i povjerenike, koji se, eto - usude napisati nešto što nije u redu unutar nekog zatvora i kaznionice'', napominje Tatarević.

Iz zatvorske uprave kažu da će se sve provjeriti, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo. Protiv pravosudne policajke dosad nije bilo stegovnih mjera, a pokažu li se tvrdnje njezinih kolega istinitim, moglo bi ih biti.

Više o pravosudnoj policajki pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene