Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOJAVA GRAĐANA

Policija otkrila detalje o uhvaćenim bjeguncima koji su im pobjegli na putu prema zatvoru: Policajcima zbog propusta slijedi kazna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je uhvatila dvojicu muškaraca koja su im pobjegla na putu prema zatvoru u Osijeku.

Dvojica bjegunaca iz Moldavije uhvaćena su sinoć na području mjesta Kuševac na području Policijske uprave osječko-baranjske.

Policija je potvrdila da su uhvatili pobjegle krijumčare migranata. Otkrili su i detalje, te priopćili kako su u nedjelju, 13. veljače 2022. godine, oko 20.25 sati suradnjom vukovarsko-srijemske policije i osječko baranjske, na području mjesta Kuševac pronađena i uhićena dvojica muškaraca koja su u petak, 11. veljače tijekom preprate do Zatvora u Osijeku - zbog krijumčarenja i pokušaja teškog ubojstva – zbog mehaničkog kvara uspjela pobjeći iz vozila.

Policija je oko 18,20 sati zaprimila dojavu građana da su u šumi kod Širokog Polja uočene osobe koje odgovaraju opisu bjegunaca. Dojava građana pokazala se korisnom i točnom te su policajci – "uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje - uhitili bjegunce".

Bjegunci su predani u Zatvor u Osijeku jer im je ranije određen istražni zatvor, priopćila je policija, koja se zahvalila građanima na suradnji. 

Vezano uz bijeg uhićenika, tijekom preprate u zatvor utvrđeno je kako policajci kako nisu postupali sukladno standardnim operativnim postupcima, zbog čega će protiv njih biti pokrenut disciplinski postupak.

Inače, radi se o dvojici krijumčara migranata uhvaćenih u srijedu. Osim za krijumčarenje, jednog od njih sumnjiči se i za pokušaj teškog ubojstva. 

Podsjetimo, dvojica 22-godišnjih Moldavaca u srijedu su vozilom pokušali nezakonito prevesti više migranata, a kad su policajci kod Lipovca jednog od njih pokušali zaustaviti, na njih je nasrnuo kombijem te pokušao pobjeći, no zaustavljen je nakon što je jedan o policajaca iz pištolja ispalio hitac u gume.Vukovarsko-srijemska policija priopćila je da se to dogodilo oko 22 sata u srijedu nedaleko odmorišta Lubanj na autocesti Lipovac-Zagreb, gdje su policajci u to vrijeme s tri vozila patrolirali u akciji suzbijanja nezakonitih migracija.

Policija je tada uz svjetlosnu i zvučnu signalizaciju zaustavila i okružila kombi francuskih registracija, zbog sumnje da se u njemu prevoze strani državljani koji su nezakonito prešli državnu granicu. Nakon što su mu izdali zapovijed da izađe iz vozila, 22-godišnji vozač je pri pokušaju bijega vožnjom naprijed-nazad nasrtao na policajce koji su se nalazili oko kombi vozila, ugrozivši im živote, navedeno je u priopćenju policije. 

Jedan od policajaca iz službenog je pištolja ispalio hitac u gumu kombija, nakon čega su policajci priveli vozača koji je pri pokušaju bijega oštetio tri policijska vozila. Inače, drugi 22-godišnji Moldavac ovog prvog i kombi u kojem je vozio migrante u automobilu francuskih registracija čekao je na parkingu obližnjeg odmorišta Spačva.

U policiji navode da su u kombiju zatekli više stranih državljana koji nisu imali nikakvih vidljivih ozljeda i kojima je ponuđena liječnička pomoć, nakon čega su dovedeni u policijske prostorije radi utvrđivanja identiteta i statusa boravka u Hrvatskoj.

22-godišnji vozač lakše je ozlijeđen (površinske ogrebotine), dok nitko od stranih državljana niti policijskih službenika nije zadobio ozljede.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EU Most Wanted Skriveni pred očima javnosti: Ovo su tri najtraženija Hrvata među svjetskim bjeguncima

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nedjela u hrvatskoj, italiji i sloveniji Pokušaji ubojstva i pucnjave: Dva hrvatska bjegunca uhićena u Mađarskoj, bili među najtraženijima u Europi

Nakon incidenta, dvojac je uhićen, no uspjeli su pobjeći. 

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je obavila očevid u petak na vozilu te je zasad utvrđeno kako su dvojica muškaraca bila u stražnjem dijelu te su izazvala mehanički kvar na stražnjim rešetkama i vratima. Na taj su način uspjeli otvoriti vrata i dali se u bijeg.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene