Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primila i Željku Markić na Pantovčaku

Dnevnik Nove TV doznaje: Predsjednica nije potpisala referendumsku inicijativu, no neki njezini savjetnici jesu

Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr)
Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u subotu je poručila da volju naroda treba poštovati, no referendumske inicijative, doznaje Dnevnik Nove TV, nije potpisala, no neki njezini savjetnici jesu.

Iako je pozvala na zajedničko rješavanje problema - predsjednica nije prestala s kritikama - pa i iz Slavonije zadaje novi politički udarac. Kad su u pitanju referendumske inicijative koje su osudile i vlast i oporba, predsjednica poručuje - treba podržati volju naroda. Uslijedile su žestoke reakcije.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku" Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

U referendumske inicijative, kaže predsjednica - ne bi se miješala. Ali, zaključuje, volju naroda treba poštovati. Građani su pokazali, tvrdi, da žele promjene.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, kako doznajemo, nije potpisala referendumsku inicijativu, no neki njezini savjetnici jesu. Prije skupljanja potpisa na Pantovčaku je i primila Željku Markić.

"Žele da se na neki način i malo protrese, da tako kažem, taj politički život u Hrvatskoj i političke elite, isto tako pokazali su svoju želju za izmjenama izbornog zakona koje su sasvim legitimne", poručila je u subotu predsjednica.

SDSS to osuđuje. "Cijela bi se izjava mogla shvatiti kao podilaženje najnižim strastima, uključujući i one koje se zasnivaju na antimanjinskih stavovima i raspoloženju. Svaki predstavnik naroda koji zaboravi da između njega i 'volje naroda"' stoji Ustav i zakon, otvara prostor za nekontrolirane i opasne proces. Nadam se da predsjednica ne ide u tom pravcu", kaže Milorad Pupovac.

"Poštovati volju naroda da ali ne naroda koji je manipuliran od strane pojedinaca. Banski dvori i Pantovčak nemaju ujednačen stav oko ovoga budući da premijer o referendumu misli sasvim drugo", smatra SDP-ov Domagoj Hajduković.

Predsjednica je novinarima u subotu pojasnila i tko su političke elite iz zagrebačkih salona. "U tom govoru je bila i prilična doza samokritike, jer sam i sebe uključila u te političke elite koje gube povjerenje naroda posebno mladih. Nisam htjela nikoga posebno prozivati", rekla je predsjednica Grabar-Kitarović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene