Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ta tvoja barka mala...

VIDEO: Jahta s garažom za superautomobil

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gray Design Strand Craft166 je moderna superjahta koja u krmi ima parkiran vlastiti superautomobil. Ta zvijer na kotačima ima 620 KS i V8 motor, a tvorci istog tvrde da mu je maksimalna brzina 305 km/h.

Niski stav, nevjerojatna dužina i zavojite obline daju ovom brodu estetski vrlo dinamičan dojam koji će zasigurno okretati glave čak i u najprestižnijim marinama. Elegantan i izdužen oblik jahta duguje pomičnom flybridgeu i radarskim antenama koje se uvlače u krov jahte kada se ne koriste. Oba se mogu aktivirati neovisno o drugome i kada za to ima potrebe, te tako jahta zadržava maksimalno čiste linije za savršen prvi dojam.

Pročitajte i ovo Ilustracija Imala detaljan plan Zapalila jahtu svom bivšem poslovnom partneru, ali nije znala ključnu informaciju Ilustracija Može biti opasno Sve mlađa djeca koriste kozmetiku protiv starenja: Dermatolozi upozoravaju roditelje

S tom filozofijom na umu, dva ulaza u jahtu također su sakrivena te se čini kao da je cijeli brod jedinstvena, gotovo organska, cjelina. Stepenice za gornji dio palube, pristup garaži, baru i prostoru za opuštanje tako ostaju nevidljivi dokle god vlasnik ne poželi drugačije.

U skladu s Strand Craftovom tradicijom u automobilizmu, SC166 dolazi s vlastitim po mjeri rađenim superautomobilom. Istog dizajnerskog jezika kao i svoj 'gazda', tender će se pobrinuti da u svoju omiljenu luku ili marinu izađete u vrhunskom stilu. Tender s V8 motorom i 620 KS te maksimalnom brzinom od 305 km/h jednostavno vam mora izmamiti osmijeh na lice.

U slučaju da se nekome ovaj automobil ipak ne dopada, Strand Craft će svakom kupcu omogućiti da svoju superjahtu opremi bilo kojim drugim vozilom, je li to Koenigsegg, Maybach, Lamborghini, Ferrari ili gliser, izbor je neograničen.

Što se tiče broda, ispod karbonskog poklopca na pramcu skriva se prostor za sunčanje koji je opremljen velikim jacuzzijem, ugrađenim barom i drugim sitnicama kako tijekom dnevnih ili noćnih zabava ništa ne bi nedostajalo. Upravljačka kabina otvara se prema dnevnom boravku za što lakšu i ugodniju povezanost vozača s glavnim prostorom za goste, a isto omogućava i ulazak svjetlosti u donje prostorije.

Strand Craft 166 opcionalno dolazi i s presvlakama od posebne japanske Samurai kože koja je zapravo izvezena od neprobojnog materijala od Vectran vlakana. Prema željama kupaca, sve vertikalne površine u jahti mogu biti presvučene u Samurai kožu i tako se dobiva jahta otporna na metke.

Ovakvi materijali zapravo nisu novost. Naime, jedan kolumbijski dizajner, Miguel Caballero, dizajnira neprobojnu odjeću čime je postao veliki hit u svojoj zemlji. Caballero koristi podstavu od najlona, poliamida i polietilena koja omogućava skupoj odjeći (300 – 3.000 dolara) da u potpunosti apsorbira energiju metka koji se ispali sa samo par metara udaljenosti.

Zaključno, superjahta ima pet luksuznih soba od kojih je svaka opremljena 52-inčnim Bang & Olufsen televizorom, vrhunskim audio sustavom, LED osvjetljenjem te iPad upravljačkim i informacijskim centrom preko kojega se može aktivirati bilo koja funkcija iz bilo kojeg dijela broda dok istovremeno pruža važne informacije o radu i statusu broda i doslovce ogromnih motora koji ga pokreću.

Riječ je o dva MTU motora snage svaki po 5766 KS i jedan Jet motor Vericor snage 5600 KS koji SC166-ici omogućavaju plovnu brzinu od 30 čvorova i maksimalnu brzinu od 40 čvorova.

Eto, predlažemo domaćim tajkunima, barem onima koje dohvatila recesija, da se odmah riješe svojih 'običnih' jahti i zaplove na Strand Craft 166.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene