Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njihov novi početak

Marko i Nevena u razornom su potresu ostali bez doma: "Bila je neka neobična tišina oko nas"

Marko i Nevena Vukes sve izgubili u potresu - 2
Marko i Nevena Vukes sve izgubili u potresu - 2 In Magazin
Aktualno Galerija Marko i Nevena Vukes sve izgubili u potresu - 1 Marko i Nevena Vukes sve izgubili u potresu - 1 Foto: In Magazin Marko i Nevena Vukes sve izgubili u potresu - 2 Marko i Nevena Vukes sve izgubili u potresu - 2 Foto: In Magazin Marko i Nevena Vukes sve izgubili u potresu - 3 Marko i Nevena Vukes sve izgubili u potresu - 3 Foto: In Magazin Marko i Nevena Vukes sve izgubili u potresu - 4 Marko i Nevena Vukes sve izgubili u potresu - 4 Foto: In Magazin +4 Marko i Nevena Vukes sve izgubili u potresu - 5 Galerija 1/9 >>
Kako izgleda život u kontejneru i kako početi ispočetka, nakon što u potresu ostanete bez doma? Odgovore na ova pitanja, putem svojeg youtube kanala, odlučili su dati Nevena i Marko Vukes. Oni su glumačko-glazbeni bračni par čiji je dom u okolici Marije Bistrice nastradao u potresu. Kako su iz te teške situacije ipak izvukli nešto pozitivno, otkrili su našoj Juliji Bačić Barać.

I oni su samo jedna od mnogobrojnih obitelji čiji se život promijenio prije mjesec dana kad je Zagreb i okolicu pogodio najrazorniji potres u posljednjih 140 godina. U zoru 22. ožujka gledali su kako im pred očima nestaje dom koji su zajedno stvarali.

Pročitajte i ovo Policijski auto Po nalogu EPPO-a Cure detalji akcije europskih tužitelja: Zbog milijunske prijevare uhićeni direktor kutinske tvrtke, sudski vještak i ovlašteni inženjer elektrotehnike Ilustracija Zatreslo se Potres zatresao Rumunjsku i Srbiju

"Prvi trenutak je bio ta nemoć zato što se normalno vežeš uz to što zajedno radiš sa svojom ženom i u jednoj sekundi izgubiš", izjavio je Marko.

"Sjećam se trenutka kada smo izletjeli van, Marko i ja smo bili zagrljeni i gledali kuću i sve kako je to treslo i onda je Marko rekao, izgovorio rečenicu "Bog nam je dao ovu kuću, Bog nam je može i uzeti", prisjetila je Nevena.

Ovaj mladi par ostao je bez doma u mjestu Globočec, nedaleko od Marije Bistrice, ali ne i bez želje da krenu ispočetka. Zato su svoju priču odlučili ispričat putem youtube kanala nazvanog "Naš novi početak“.

"U tom trenutku kad smo izgubili Nevena i ja svoj dom, shvatili smo da nismo sami na ovom svijetu i jednostavno smo zahvalili Bogu što smo ostali živi i zdravi", izjavio je Marko.

Uz pomoć općine Marija Bistrica, dovezen im je na upotrebu kontejner koji je postao njihov novi dom.

"U kontejneru se osjećam sigurno, oni su i dobro opremljeni, mi smo ga ispunili svojim najmještajem. Točno se sjećam trenutka u kojem su nam statičari dali papir, saopćenje da je naš dom za rušenje, da više nije siguran za život i u tom trenutku kad smo ostali sami u dvorištu bila je neka neobična tišina oko nas", otkrila nam je Nevena.

A samo dva dana ranije, svakodnevnica ovog glazbeno-glumačkog para izgledala je potpuno drugačije i tad je gotovo proročanski, Marko napisao emotivnu pjesmu "Prijatelju moj“.

"Kada sam čula riječi te pjesme počela sam plakati jer su me duboko dirnule i utješile u tom trenutku i onda je Marko došao u sobu i zatekao me kako plačem i uplašio se u tom trenutku, on je mislio da plačem što smo izgubili dom", rekla je Nevena.

Glumica Nevena nekad Ristić danas Vukes, zbog ljubavi se iz Beograda preselila u seosku idilu Zagorja, a gubitak doma u potresu ovaj par je još više zbližio.

"Nevena i ja nikad nismo bili bliže i duhovno, i kao prijatelji, i kao bračni par jer jedino što nam je ostalo je da jedno drugo imamo", zaključio je Marko.

Na svojem youtube kanalu prikazat će kako izgleda život u kontejneru, ali i sve etape obnove obiteljskog doma u kojem će vjeruju vrlo brzo ponovno nastajati neke nove pjesme i uloge.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene