Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najnovije navike

Zamijenili novine: Više od trećine korisnika tablete koristi na WC-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedavno provedeno istraživanje pokazalo nam je zanimljive navike korisnika tableta

Digitalno doba uvelo je brojne promjene u naše živote pa tako sve manje čitamo tiskane medije te se sve više informiramo na internetu, a prema rezultatima istraživanja kompanije Staples Advantage, tableti su zamijenili tiskane medije i u još jednom zanimljivom segmentu – korištenju na WC-u.

Naime, dio korisnika tableta više na WC ne nosi novine, već 35 posto svih ispitanih korisnika tableta svoja tabletna računala nosi čak i na WC. U Mashableu kažu da je ova brojka manja od one koja se mogla očekivati jer, prema istraživanju AOL Maila iz 2008. godine, čak je 59 posto korisnika provjeravalo e-mailove na WC-u.

Isto je istraživanje Staples Advantagea pokazalo da 78 posto korisnika tablete koristi u krevetu, njih 60 posto nosi ih na praznike, a čak 30 posto i u restorane.

Na BusinessWireu kažu kako tableti predstavljaju 'uređaje koji su spojili privatni i poslovni svijet, ponajviše zbog njihove jednostavnosti korištenja i mobilnosti' pa tako čak 80 posto korisnika smatra da su im tableti pomogli u održavanju balansa između privatnog i poslovnog života.

Oko 60 posto ispitanih kaže da zahvaljujući tabletima naprave više posla, 75 posto korisnika tablete koristi za provjeravanje e-mailova, dok ih trećina čita i uređuje dokumente na njima. Glavni razlog za kupovinu tableta jest, za 90 posto korisnika, mobilnost, odnosno prenosivost koja je 'važnija od mogućnosti obavljanja video poziva ili brzog pristupa poslovnom mailu i VPN-u'.

Tableti se danas koriste kao dodatak osobnim računalima (za 95 posto ispitanih), no zanimljivo je da čak 60 posto vlasnika tableta vjeruje da će im ovi uređaji u budućnosti postati primarni računalni uređaj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene