Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stephen Hawking sprema se na let u svemir

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski astrofizičar Stephen Hawking objavio je da planira putovanje u svemir čim za dvije godine počnu prva turistička putovanja privatne kompanije Virgin Galactic.

"Ove godine planiram let u atmosferu u bestežinskom stanju prije nego se 2009. uputim u svemir", objasnio je slavni znanstvenik i autor knjige iz 1988. "Kratka povijest svemira", koja je postala svjetska uspješnica, doznaje se iz intervjua koji je objavio Daily Telegraph.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neočekivano otkriće Odvratan pronalazak prisilio pilota da se vrati u zračnu luku: "Žena je rekla da joj je nešto palo na glavu. Okrenuo sam se..." Morgan Ribeiro umrla je u Beogradu Operirala želudac u Turskoj Britanija na nogama zbog smrti djevojke u Beogradu, oglasila se i vlada: "Upozoravali smo"

Let Stephena Hawkinga izvan Zemljine atmosfere ovisi o razvoju programa svemirskih turističkih letova kompanije Virgin Galactic britanskog magnata Richarda Bransona.

Prema Daily Telegraphu, Branson je obećao uložiti svoj novac u put slavnog znanstvenika koji će, kako se predviđa, stajati 148.000 eura.

Hawking (65) drži katedru za matematiku sveučilišta u Cambridgeu, kao svojedobno Isaac Newton i Paul Dirac.

U 22. godini Hawking je obolio od amiotrofične lateralne skleroze, paralizirajuće bolesti koja uzrokuje slabljenje mišića i lišila ga mogućnosti govora. Kreće se u kolicima i razgovara pomoću računala te dalje nastavlja s proučavanjem crnih rupa u svemiru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene