Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svaki drugi priznao

Slike s pićem i travom na Facebooku možda gleda i vaš šef

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvaput razmislite o objavama na zidu društvene mreže na kojoj ste aktivni.

Gotovo svaki drugi poslodavac priznaje da provjerava profile kandidata na društvenim mrežama, a čak ih 40% ondje nalazi nekorektne sadržaje. S druge strane, tek 14% posloprimaca priznaje da ima i takvih sadržaja. Pod 'nekorektnim', 29% šefova smatra provokativne informacije i fotografije na koje su naišli, a bilo je tu i 14% negativnih komentara o bivšim poslodavcima, kolegama, čak i o klijentima.

Pročitajte i ovo McDonald's Nude više poslova McDonald’s traži desetke radnika diljem Hrvatske: Objavili iznose plaća i nagrada Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac

Naši su se šefovi u 17% slučajeva, kako kažu, uvjerili da im zaposlenici uživaju ne samo u alkoholu nego i u drogama, zahvaljujući fotografijama na profilima. Gotovo je svaki treći poslodavac zbog toga porazgovarao sa svojim podređenim, a njih 7% dalo je opomenu pred otkaz ili drugu službenu sankciju. Čak u 40% slučajeva neprikladan je sadržaj utjecao na odluku o nezapošljavanju kandidata.

'Poslodavac ima slobodu doznati što više informacija o kandidatu da bi prosudio je li pouzdan, a zaposleni mora biti svjestan da je zadnja stvar neoprezno pisati po Faceu ili Twitteru o svom poslu', kaže Goran Bakula, glavni gospodarski savjetnik Nezavisnih hrvatskih sindikata. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene