Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Netrepeljivosti između Kine i Googlea, mogli bismo reći, sada već poprimaju ozbiljne razmjere. Google upozorava SVE svoje korisnike da povremeno provjeravaju status svojih gmail korisničkih profila.


Nakon što je Google objavio kako je tražilicu premjestio u Hong Kong, čini se kako se Kinezi nisu zadržali samo na verbalnim negodovanjima. Neki od korisnika počeli su primjećivati neobične aktivnosti na svojem gmailu i tko ga je sve koristio. Ipak, to ne mora značiti da kineska Vlada ima kojekakve zle namjere, jer za to bi trebalo izuzetno puno vremena i dokazivanja, s obzirom da hakera u Kini ima i više nego mnogo, piše Guardian.

Vezani članci Nova splitska sveučilišna bolnica mogla bi niknuti u Klisu (Foto: Dnevnik.hr) Investicija od milijardu i pol eura: "Kinezi su za mene najbolji meštri na svijetu, to su pravi ljudi" Kineski radnici u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Kako žive kineski graditelji Pelješkog mosta: "Malo troše, ali radi mosta ćemo sve to podnijeti"

No, upozorenje stoji i dobra je ideja s vremena na vrijeme provjeriti jeste li vi još uvijek jedini korisnik svoje gmail pošte, ili vam ju netko drugi čita, ili radi nešto s njom. Češća promjena šifre će pomoći, ali neće ukazati na problem, ako on postoji, a evo primjera kako ćete ga otkriti. nakon ulaza na gmail, kliknite strelicom miša na opciju Settings u gonjem desnom kutu. Nakon toga okretanjem kotača miša prema sebi doći ćete na na dno stranice, gdje se nalazi zeleni tekst, koji vam govori koliki vam je allowance. Ispod toga nalazi se i tekst s porukom o zadnjoj aktivnosti vašeg accounta na gmailu te hiperlink, koji vas vodi u detalje tih podataka.

Svakako se pobrinite, ukoliko je sve u redu, da pomoću Alert Preference opcije podesite upozorenja o neobičnim aktivnostima na vašem gmailu, na način da odaberete opciju 'Show an alert for unusual activity'.