Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Oporavlja se populacija planinskih gorila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Populacija ugroženih istočnoafričkih planinskih gorila polako se ali sigurno oporavlja zahvaljujući naporima skupina za zaštitu životinja, unatoč ratovima u regiji i krivolovcima, objavio je Svjetski fond za zaštitu divljih životinja (WWF).

U nacionalnom parku Bwindi u Ugandi sada živi oko 340 planinskih gorila, što je gotovo polovica ukupne svjetske populacije tih životinja, objavio je WWF.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nikada prije u povijesti VIDEO: U Australiji u zarobljeništvu rođen prvi lengur majmun Slika nije dostupna U Kongu pronađeno više od 125.000 gorila!

U posljednjem desetljeću broj istočnoafričkih gorila porastao je za 12 posto, a sadašnja populacija je dobrog zdravstvenog stanja, navodi organizacija.

"To je sjajna vijest za preživljavanje planinskih gorila", rekao je Marc Languy, dužnosnik WWF-a zadužen za istočnu Afriku.

Ipak, budući da u divljini ukupno živi samo oko 720 primjeraka planinskih gorila, treba još puno toga napraviti kako bi se osigurao njihov opstanak, dodao je Languy.

Ti veliki primati žive uglavnom u Virungi, šumovitom vulkanskom predjelu na tromeđi Ugande, Ruande i DR Konga.

Oni su glavna turistička atrakcija u Ugandi i Ruandi, gdje su turisti spremni platiti stotine dolara dnevno kako bi ih vidjeli u njihovom prirodnom okolišu.

Međutim, na istoku DR Konga, zbog nestabilne političke situacije i stalnih sukoba suprotstavljenih militantnih skupina, teško je vršiti nadzor nad područjem na kojem žive planinske gorile i tamo su izgledi za njihovo preživljavanje slabiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene