Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tasmanijski vrag od ovog tjedna na popisu ugroženih vrsta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tasmanijski vrag, tobolčar koji je endemska vrsta na tom otoku jugoistočno od Australije, ovog tjedna će se uvrstiti na popis ugroženih životinjskih vrsta, doznaje se od vladina izvora.

Ministar industrije Tasmanije David Llewellyn rekao je da će iskoristiti "sve mogućnosti i poduzeti sve korake" radi zaštite te životinjice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon 30 godina tigrovi ponovno viđeni u indijskoj prašumi Slika nije dostupna Je li tasmanijski tigar doista izumro?

Tasmanijski vrag, noćni mesožder veličine psa, crnog krzna, ugrožen je zbog širenja virusnog raka lica koji je istrijebio 60 posto njihove populacije.

Vlada države Tasmanije donijela je usto program o osnutku rezervata sa zdravim životinjama.

"Bude li potrebno, te životinje možemo iskoristiti kako bismo Tasmanijskog vraga ponovo vratili u prirodu", rekao je ministar za australsku mrežu ABC.

Vragovima prijeti istrjebljenje zbog rijetkog i još nedovoljno istraženog oblika raka. Ekolozi misle da je njihova hrana možda otrovana pesticidima ili nekim drugim onečišćivačem.

Znanstvenici ocjenjuju da je to moguće, ali su skloniji tome da je riječ o teškoj i zaraznoj vrsti raka koja se prenosi s jedne životinje na drugu kada se otimaju za plijen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene