Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Neuspješan popravak solarne ploče

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Usprkos velikim naporima za vrijeme treće šetnje u svemiru koja je trajala više od sedam sati, astronauti Međunarodne svemirske postaje (ISS) nisu uspjeli popraviti solarnu ploču, priopćio je u nedjelju glasnogovornik NASA-e.

Astronauti Robert Curbeam i Sunita Williams naporno su radili 7,5 sati ali će morati otići i u četvrtu šetnju u orbiti, objasnila je
NASA.

Pročitajte i ovo Robert Hranj - 2 OSTALO IH JE 50-AK Zašto još nisu osposobljena sva borbena vozila koja je SAD donirao Hrvatskoj? ''Za 20-ak milijuna kuna mogli bi ososobiti ostatak kontingenta, u iduće dvije, tri godine'' Slika nije dostupna OBJAVILA POLICIJA Poznati detalji stravične nesreće u Gajnicama: Muškarcu nije bilo spasa

Oni su uspjeli popraviti žice i sada postaja ima stabilno električno napajanje, ali nisu uspjeli popraviti 35-metara široku solarnu ploču.

U ponedjeljak će posao nastaviti Curbeam i švedski astronaut Christer Fuglesang. Misija raketoplana Discovery se zbog dodatnog posla produžuje s 12 na 13 dana, a povratak na Zemlju se očekuje do petka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene