Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svemirski velikan

Hubble ima još jedan rekord: Po milijunti put uperio pogled u daleki svemir

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NASA-in svemirski teleskop Hubble postigao je još jedan rekord, svoje milijunto svemirsko promatranje.

Hubble je operabilan već punu 21 godinu i NASA-i je poslužio kao prvoklasni svemirski znanstveni opservatorij, šaljući slike nevjerojatno čiste rezolucije i još više zadivljujućeg sadržaja. njegova milijunta opservacija je egzoplanet HAT-P-7b, udaljen 1.000 svjetlosnih godina od Zemlje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Korak bliže OTKRIĆE ZBOG KOJEG SMO NA IGLAMA "Ako igdje izvan Zemlje ima života, onda je to ovdje" Slika nije dostupna Kao susret Indijanaca i Kolumba Stephen Hawking upozorava: Ne bi trebali kontaktirati izvanzemaljce i pozivati ih na Zemlju!

Spomenuti planet se još naziva i vrući Jupiter, jer se nalazi u orbiti oko zvijezde, koja je puno toplija od našeg Sunca. Zadaća Hubblea bila je snimiti atmosferu tog egzoplaneta u potrazi za znakovima vodene pare.

'Činjenica da je Hubble postigao ovaj rekord proučavajući daleki planet nevjerojatan je podsjetnik na njegovu snagu i ostavštinu', rekao je Charles Bolden, NASA-in administrator i bivši pilot space shuttlea u misiji koja je Hubble teleskop smjestila u Zemljinu orbitu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene