Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sudeći prema ostacima koje je dosad na europskom kontinentu pronašla međunarodna skupina arheologa, današnji čovjek živio je u Europi prije 45.000 godina.


Dokazi, među kojima je oruđe od bjelokosti, pronađeni su pod slojem vulkanskog pepela na obali rijeke Don, četiristotinjak kilometara južno od Moskve u Rusiji, izjavio je John Hoffecker, sudionik istraživanja koje je objavljeno u Sjedinjenim Državama te istraživač u Institutu za istraživanje Arktika i Alpa na sveučilištu Colorado u Boulderu.

Vezani članci Slika nije dostupna Imaju 81 godinu bračnog 'staža' i 122 unuka i praunuka! Evo njihove tajne Slika nije dostupna VIDEO Stručnjaci provjeravaju: Ovaj čovjek tvrdi da ima 160 godina!

Arheolozi su usto pronašli probušene školjke i komadić obrađene slonovače koja sliči na ljudski kipić, a možda je najstarije djelo figurativne umjetnosti u svijetu, rekao je.

"Najveće iznenađenje je što smo u jednom od najhladnijih i najsuših područja europskog kontinenta pronašli ostatke današnjeg čovjeka", istaknuo je John Hoffecker.

Znanstvenici drže da je današnji čovjek u anatomskom smislu prvi put ugledao svjetlo dana u Africi južno od Sahare prije nekih 200.000 godina.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju