Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čovjek je živio u Europi prije 45 tisuća godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudeći prema ostacima koje je dosad na europskom kontinentu pronašla međunarodna skupina arheologa, današnji čovjek živio je u Europi prije 45.000 godina.

Dokazi, među kojima je oruđe od bjelokosti, pronađeni su pod slojem vulkanskog pepela na obali rijeke Don, četiristotinjak kilometara južno od Moskve u Rusiji, izjavio je John Hoffecker, sudionik istraživanja koje je objavljeno u Sjedinjenim Državama te istraživač u Institutu za istraživanje Arktika i Alpa na sveučilištu Colorado u Boulderu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vrijedno divljenja Imaju 81 godinu bračnog 'staža' i 122 unuka i praunuka! Evo njihove tajne Slika nije dostupna Farmer iz Etiopije VIDEO Stručnjaci provjeravaju: Ovaj čovjek tvrdi da ima 160 godina!

Arheolozi su usto pronašli probušene školjke i komadić obrađene slonovače koja sliči na ljudski kipić, a možda je najstarije djelo figurativne umjetnosti u svijetu, rekao je.

"Najveće iznenađenje je što smo u jednom od najhladnijih i najsuših područja europskog kontinenta pronašli ostatke današnjeg čovjeka", istaknuo je John Hoffecker.

Znanstvenici drže da je današnji čovjek u anatomskom smislu prvi put ugledao svjetlo dana u Africi južno od Sahare prije nekih 200.000 godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene