Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvostruko više alergija od očekivanog

Žene alergične na anesteziju dvostruko više od muškaraca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Alergijske reakcije mogu nastupiti danima kasnije, a uključuju osip, svrbež, grlobolju i vrtoglavicu

Iako se smatralo da su alergijske reakcije na anesteziju rijetke, francusko istraživanje je pokazalo da je njih barem dvostruko više nego što se do sad mislilo. Također, žene su češće alergične od muškaraca. Zašto su žene rizičnija skupina znanstvenici nisu uspjeli odgonetnuti, no smatraju da estrogen dosta utječe na reakcije. Nuspojave anestetika mogu nastupiti i par dana nakon anestezije, a najčešće izazivaju kožne reakcije poput osipa te grlobolju, ošamućenost, vrtoglavicu i povraćanje.

Pročitajte i ovo Taylor Swift - 4 Važno upozorenje Postala je žrtva zbog svoje iznimne popularnosti, ali problem je puno dublji: Na meti su posebno žene i djeca Ilustracija Prevencija kao ključ Svaki treći dan od raka maternice umre jedna žena: Porazna činjenica jer može ga se spriječiti i liječiti

'Ne postoje dokazi da su se nuspojave anestezije povećale, jer su i lijekovi napredovali već smo po prvi puta obradili višemilijunske podatke', rekao je voditelj istraživanja dr. Paul Michel Mertes.

Kod svih navedenih alergijskih reakcija, u 72 posto slučajeva imunološki sustav stvorio je antitijela na nepoznate tvari u organizmu. No iako pacijent doživi alergijsku reakciju, to ne znači da više nikad neće primiti anesteziju, već će ubuduće primiti drugi koktel lijekova za uspavljivanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene