Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrana budućnosti

Što znamo o superhrani?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sto su to točno 'superhrane' I koje se hrane zaslužile da ih se svrsta u ovu elitnu kategoriju. To su hrane i lijekovi budućnosti! Gledajući ih sa stajališta hrana, to su najhranjivije hrane svijeta.

Gledajući ih sa stajališta lijekova, one imaju više od jednog ljekovitog svojstva za organizam. Time su i zaslužili naziv superhrana, jer nisu ni hrane, ni lijekovi, nego točno negdje između. Tehnologija, informacije, i globalna povezanost nam je po prvi puta u povijesti omogućila da imamo pristup svim tim hranama samo jednim dodirom misa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ono nas definira! 'Nikada neće biti seksi, ali je 'superhrana' za organizam' Slika nije dostupna Ljubav bez granica VIDEO Ozlijeđeni psić čuvao napuštenu mačkicu

A opet, u povijesti čovječanstva, nikada nije bilo više zdravstvenih problema, te pretilih ljudi. Superhrane su prvi korak prema ostvarivanju savršenog zdravlja. Osim što hrane tijelo iznutra sa cijelim spektrom mikronutrijenata koji proljepšavaju, njeguju, te iscjeljuju, one su isto tako prirodan izvor lijekova koji ce ojačati vaš imunitet, te spriječiti da uopće dođe do bolesti.

To su hrane koje imaju više od jednog nevjerojatnog ljekovitog svojstva za ljudski organizam, a istovremeno ga duboko njeguju i hrane iznutra. Zašto su one toliko dobre za svakog čovjeka koji ih konzumira? Prvo zato što su te hrane potpuno prirodne, imaju jak detoksifikacijski učinak, imaju u sebi ugrađene enzime za probavu, i krcate su mineralima, vitaminima, te raznim makro i mikronutrijentima.

Maca (korijen) se koristi već tisućama godina zbog svojih iznimno hranjivih i ljekovitih svojstava. Legenda kaže da su Inke davali svojim ratnicima Macu kako bi povećali njihovu snagu i izdržljivost. Međutim kada je bitka završila, uskratili su im Macu zbog njezinog svojstva da drastično pojača libido – što je već potvrđeno kroz brojne studije.

Maca je u današnjem svijetu je poznata kao jedan od najjačih prirodnih afrodizijaka, prirodna Viagra, i po tome sto iznimno pomaže u balansu hormona. Zovu je Peruvijski Ginseng zbog svoje legendarne sposobnosti da poveća izdržljivost i snagu, te poveća nivoe energije. Zato je iznimno popularna i kod sportaša. Po definiciji je adaptogen što znači da iznimno jača tijelo i imunitet omogućujući mu da se uspješno odupre većini bolesti. Već se neko vrijeme koristi za liječenje neplodnosti kod žena i muškaraca.

Jako pomaže i kod simptoma PMS-a i ženama u menopauzi, te ja poznata kao iznimni balanser hormona. Hormoni su od iznimne važnosti za zdravlje i vitalnost čovjekovog tijela. Maca tu dolazi kao spas jer sa svojim precizno formuliranim nutrijentima vrlo pozitivno utječe na čovjekov cijeli endokrini sistem, te ga pažljivo vraća u harmoniju. Zbog toga i iznimno pomaže kod mršavljenja. Njezina svojstvo jačanja libido su od od velike koristi za sportaše i bodybuildere.

Maca drastično smanjuje proizvodnju estrogena i progesterona (ženske hormone), te ih preusmjeruje više u proizvodnju testosterone (iznimno pogoduje razvoju mišića i kod topljenja masnih naslaga, te daje vrlo intenzivnu energiju). Osim toga Maca je krcata je proteinima, ugljikohidratima, esencijalnim masnim kiselinama, vitaminima B1, B2, B12 (prvi koji nedostaje veganima, a koji je od iznimne važnosti za metabolizam), i C (medu najjačim antioksidansima), te mineralima kalcijem i fosforom.

Sva ova 'magična' svojstva omogućila su Maci da ju zovu superhranom. Kao i uostalom sve ostale hrane koje su zaslužile da ih se svrsta u moćnu kategoriju 'SUPERFOODSA' – hrane i lijekova budućnosti.

08.10.2011, u Subotu od 16-18 sati u centru Sretan Dan (Zvonimirova 20/II) održat će se superfood radionica na temu jačanja imuniteta. Dodite i saznajte što je to točno superhrana i zašto je toliko čudesna za vaš organizam.

Za vise informacija i nabavu posjetite www.superhrana.org ili nase facebook stranice 'Super Hrana'.

Mozete ostaviti i osobni kontakt na grgec.vanja@gmail.com ili preko facebooka Vanja Grgec.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene