Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Špinat ubrzava mršavljenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neke tvari iz špinata mogu usporiti probavu masnoća i prevariti osjećaj gladi, pokazuje studija. Iako je želudac još poluprazan, već osjećamo da smo siti pa je špinat tako odlična dijetna namirnica koja može pomoći u skidanju suvišnih kilograma.

Dobro ga je jesti uz hamburgere, pite i drugu masnu hranu. Osim toga špinat potiče probavu i pomaže kod probavnih smetnji te potiče izlučivanje mokraće iz organizma zbog visokog postotka kalija. Zato se preporučuje kod bolesti mokraćnih putova i srca jer rasterećuje rad bubrega i srca te ujedno snižava krvni tlak. 

Pročitajte i ovo Gordana Šoban, umirovljenica Lijeka nema ni za lijek Umjesto u teretanu otišli u ljekarnu: Holivudski recept za mršavljenje razgrabljen, dijabetičari bijesni Ozempic, lijek za dijabetičare Trend pokrenule zvijezde Dijabetičari ljutiti - vlada nestašica lijeka jer ga neki koriste za mršavljenje: "Smatraju da su zakinuti"

Druga studija pokazuje da zeleno povrće, uključujući i špinat, pomaže u održavanju pamćenja i sprječava zaboravljivost. Stariji ljudi koji jedu puno "zelenjave" imaju oštriji mozak i mentalno su mlađi pet godina od vršnjaka koji ne jedu povrće. Vjeruje se da je za to najodgovorniji vitamin E, kojim obiluje zeleno, lisnato povrće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene