Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istraživanje provedeno u Japanu sugerira kako redovita konzumacija soje smanjuje izglede za obolijevanje od karcinoma dojke.


Žene kod kojih je uočena povišena razina genisteina, spoja prisutnog u soji, su imale znatno manji rizik da će oboljeti odkarcinoma dojke, objavio je Journal of Clinical Oncology.

Vezani članci Policija provodi kontrole na njemačkoj granici, ilustracija Nijemci presudili: Hrvatska na listi visokorizičnih zemalja zbog širenja zaraze, pogledajte pravila za ulazak i izlazak iz zemlje Vinogradska bolnica Bolnica u Vinogradskoj nema više nekih lijekova i onkološkim pacijentima javljaju da im je terapija odgođena: "Možete li zamisliti kako se takva osoba osjeća?"

Kod žena kod kojih je uočena najviša razina genisteina je zabilježena za trećinu manja opasnost od razvoja ovog oblika karcinoma.

U 10-godišnjem istraživanju je sudjelovalo oko 25000 žena u dobi od 40 do 69 godina.

Istraživači upozoravaju kako preveliki unos genisteina i drugih spojeva iz skupine izoflavona putem suplemenata može povećati rizik za karcinom dojke.

Jedno nedavno istraživanje je pokazalo da konzumacija soje može smanjiti i izglede za razvoj bolesti srca.