Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Puno Amerikanaca ima ozbiljne zdravstvene probleme zbog prekomjerne tjelesne težine. Upravo zbog toga, na menijima će biti napisana i kalorijska vrijednost obroka.


U New Yorku  zdravstvene službe su u neiscrpnoj borbi s pretilosti i načinom života koji diktira svakodnevno jedenje u restoranima brze hrane. Pao im je napamet novi trik.

Vezani članci Slika nije dostupna Istraživanje: Većina majki daje maloj djeci previše kalorija Slika nije dostupna U Hrvatskoj sve više pretile djece!

Ako će se nagađanja ostvariti, ljubitelji hamburgera će u svojim restoranima na meniju uz cijene obroka pronaći i kalorijsku vrijednost njihove najdraže hrane.

"Podatci o energetskoj vrijednosti mušterijama će omogućiti odnosno ponukati ih na zdraviji izbor u jelu," tvrde idejni začetnici projekta. 

Predstavnici lanaca brze hrane nisu oduševljeni s novim prijedlogom jer će mušterijama zasigurno ponestati apetit kada vide kalorijsku vrijednost masne i pržene  hrane. 

New York Times je objavio kako sendvič sa sirom i tunom ima oko 956 kalorija, a veliki hamburger sa Coca-colom i prženim krumpirom ima oko 2120 kalorija.