Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Studija pokazala

Kako pripremljeno povrće djeca najviše vole?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemski znanstvenici imaju savjet koji bi mogao olakšati muke roditeljima s djecom koja ne vole jesti povrće. Djeca najbolje prihvaćaju povrće kuhano na pari ili u vodi koje je zadržalo hrskavi okus, tvrde autori studije.

Znanstvenici su pripremili mrkvu i mahune na šest različitih načina koji su uključivali kuhanje na pari i u vodi zatim pasiranje, prženje, pirjanje i pečenje povrća na žaru. Sudionici studije su bili osnovnoškolci između 4 i 12 godina, pišu Kuhanjem povrće zadržava svoju originalnu boju, okus i hrskavost te se zadržava jednoličnost površine i nema pojave procesa posmeđivanja. Djeca uglavnom ne unose dovoljno povrća, a tome bi se problemu moglo doskočiti jednostavnim vođenjem računa o njegovoj pripremi, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta u Wageningenu.
 

Pročitajte i ovo Proljetni umor Mnogi imaju simptome Umorni ste, razdražljivi i bezvoljni? Stručnjaci otkrivaju kako se riješiti proljetnog umora Ilustracija - 3 Kvaliteta života Čudaci na dva kotača osvajaju Europu: ''Kombinacija vlak - bicikl ne bi trebala biti nikakav SF, nego dio hrvatske turističke ponude''

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene