Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nizozemski znanstvenici imaju savjet koji bi mogao olakšati muke roditeljima s djecom koja ne vole jesti povrće. Djeca najbolje prihvaćaju povrće kuhano na pari ili u vodi koje je zadržalo hrskavi okus, tvrde autori studije.


Znanstvenici su pripremili mrkvu i mahune na šest različitih načina koji su uključivali kuhanje na pari i u vodi zatim pasiranje, prženje, pirjanje i pečenje povrća na žaru. Sudionici studije su bili osnovnoškolci između 4 i 12 godina, pišu Kuhanjem povrće zadržava svoju originalnu boju, okus i hrskavost te se zadržava jednoličnost površine i nema pojave procesa posmeđivanja. Djeca uglavnom ne unose dovoljno povrća, a tome bi se problemu moglo doskočiti jednostavnim vođenjem računa o njegovoj pripremi, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta u Wageningenu.
 

Vezani članci Helena Glibotić Kresina - 2 U jednom dijelu zemlje za nedjelju je upaljen crveni meteoalarm: Liječnica savjetuje kako preživjeti putovanje po nesnosnim vrućinama Zubar (Foto: Instagam/drfeliperossi) - 16 Zubar putuje svijetom i vraća siromašnima osmijeh na lice, pogledajte prekrasne rezultate