Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bolnice Rebro i Srebrnjak otvaraju dječje vrtiće za teško oboljelu djecu, a na Srebrnjaku će se pored dječje bolnice graditi i vrtić za 150 najtežih slučajeva astme, alergija i autizma. To će, kažu, biti jedinstven vrtić u ovom dijelu Europe.


Investiciju od 100 milijuna kuna financirat će Grad, a početak radova na centru od 12.000 kvadrata planira se sredinom iduće godine.

Vezani članci Zapaljeni automobil, ilustracija Eksplodirao auto na Srebrnjaku: "Baš se jako čulo. Mislili smo da je potres. Čuli smo detonacije, istrčali van i vidjeli auto" Milan Bandić Bandić: "Nogalo je legalno smijenjen i legalno će biti izabran novi ravnatelj"

 Ravnatelj dječje bolnice Srebrnjak, dr. Boro Nogalo, najavio je gradnju centra na šest etaža koji će osim vrtića i apartmana za roditelje imati i salu za kardiokirurgiju, otorinolaringologiju i modernu kardiologiju. Lokacijska dozvola za vrtić dobivena te da će takav vrtić biti jedinstven u ovom dijelu Europe.

"Moderan vrtić s najsuvremenijim defibrilatorima, inhalatorima i bazenom omogućit će oboljeloj djeci normalan boravak u vrtiću. Naime, djeca koja boluju od autizma, teških alergija i astme većinom su kod kuće, a roditelji na bolovanju. No, u ovom vrtiću potpuno prilagođeni uvjeti, liječnici, medicinsko osoblje i rehabilitatori pružit će djeci svu potrebnu njegu, a roditeljima garanciju da se o njihovu zdravlju brinu vrhunski stručnjaci", rekao je dr. Boro Nogalo. 

Uz dvije etaže vrtića te dva nivoa podzemnih garaža centar će imati apartmane i stacionar za roditelje i djecu. Roditelji će s djecom moći boraviti u suvremeno opremljenim apartmanima, a nova će zgrada u sklopu bolnice imati i operacijske sale za modernu kardiologiju, kardiokirurgiju i otorinolaringologiju. 

"Time će Srebrnjak, osim što će biti vodeća bolnica za bolesti dišnih sustava, postati i mjesto za liječenje djece sa srčanim problemima", tvrdi Nogalo.

Bolnica Srebrnjak već je prema kriterijima UNICEF-a prijatelj djece jer im na poseban način olakšava boravak u bolnici, a za njihove roditelje organizira edukacijske programe.

"Uskoro ćemo za mame organizirati boravak, tako da će one moći u bolnici boraviti s djecom i igrati se s njima", najavljuje Nogalo.