Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Alkoholičari imaju srčane probleme i kada prestanu piti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Alkoholičari su u vrhu popisa osoba s povećanim rizikom od kardioloških bolesti čak i nakon što prestanu piti, uslijed posljedica oštećenja što ih alkohol ostavi na njihovu živčanom sustavu.

Kardiološki problemi često ne nestaju ni nakon apstinencijskog procesa. Što je veće oštećenje živčanog sustava, koje je najčešće nepovratno, veći je rizik od manifestacije fizičkih simptoma, poznatih kao alkoholni delirijum, izjavio je profesor Karl-Juergen Baer s kliničkog Sveučilišta u njemačkoj Jeni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Od tuširanja do zatajenja srca Gotovo umro zbog bakterija iz tuša Slika nije dostupna Između glasnog hrkanja i srčanih bolesti te moždanog udara snažna je veza

Simptomi se manifestiraju visokim krvnim pritiskom i tahikardijom, drhtanjem i znojenjem, a delirij može završiti srčanim udarom. Gotovo 25 slučajeva neliječenog delirija završi fatalno.

Delirijum može uzrokovati dugogodišnje konzumiranje alkohola koje postupno oštećuje parasimpatički živčani sustav, zbog čega je onemogućena normalna srčana funkcija, a posljedica srčane aritmije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene