PR
PR Foto: PR

Od 3. studenog do danas cijena zlata je porasla preko 19%.


 Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako trgovati cijenom zlata na online burzi (takozvani financijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cijenom zlata online”. Vodič je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom zlata online” preuzmite ovdje.

Iako trgovci zlatom znaju da je trenutačna nestabilnost tržišta prednost za cijenu zlata, sezonska potražnja za zlatom također podržava veće cijene. Dva glavna događaja za trgovce zlatom su kineska Nova godina, koja počinje 22. siječnja, i indijska sezona vjenčanja, koja počinje u prosincu, ali traje do veljače.

Kina je najveći svjetski potrošač zlata, a kineska Nova godina tradicionalno je razdoblje u kojem mnogi kupuju zlato, te je potražnja za zlatom tada najveća. Indija je drugi najveći potrošač zlata na svijetu, a njezina sezona vjenčanja, uključujući festival Divali, bilježi ogroman porast potražnje za zlatom, ponajviše za nakitom.
Još jedan čimbenik koji podupire cijenu zlata u ovom trenutku je dolar, koji je dosljedno padao otkako je dostigao vrhunac u rujnu prošle godine. Većina analitičara očekuje da će dolar nastaviti padati ove godine.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom zlata online” preuzmite ovdje.

Vezani članci PR Jeste li znali da iz Hrvatske možete trgovati cijenom dionica Adidasa i Nikea? PR Bitcoin ponovo počinje rasti nakon dostizanja šestomjesečnog minimuma

Izvori: Platforma MT4, Goldhub

CFD-ovi su kompleksni visoko spekulativni instrumenti, koji donose visoki rizik brzog gubitka novca zbog financijske poluge ili zaduživanja. Trebate dobro razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju i možete li podnijeti visoki rizik od gubitka svog vašeg investiranog kapitala. Budite svjesni: možete izgubiti sve, no ne više od salda na računu za trgovanje. 84% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Ti proizvodi možda nisu prikladni za sve klijente, stoga svakako morate biti sigurni da razumijete rizike i potražiti neovisan savjet. Ukoliko nastavite investirati u ugovore za razliku (CFD) na virtualne valute, zapamtite da su vrijednosti izuzetno volatilne i mogu rezultirati značajnim gubicima kroz kratko razdoblje. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili zahtjev za transakcijom u bilo kojem financijskom instrumentu. Fortrade odbacuje svaku odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih informacija, kao niza bilo kakve posljedice koje nastanu kao posljedica uporabe ovih informacija. Ne daju se bilo kakva jamstva točnosti ili potpunosti tih informacija te, stoga, svaka osoba koja djeluje na temelju tih informacija, čini to u potpunosti na vlastiti rizik. Informacije na ovom web-mjestu nisu namijenjene za stanovnike Sjedinjenih Država ili Belgije i nisu zamišljene da budu distribuirane ili korištene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju