Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PAMPERS I UNICEF

Zahvaljujući nevjerojatnoj moći beba, akcija Pampersa® i UNICEF-a pomogla je eliminirati neonatalni tetanus u 20 zemalja

PR
PR
Pampers® i UNICEF već 12 godina svojom akcijom zajedno pomažu eliminirati neonatalni tetanus

 Pampers® i UNICEF 12. godinu zaredom pomažu spasiti živote. Akciju je ponovno podržala Marijana Batinić, a ove godine u tom su joj se pridružile Mirna Medaković Stepinac te Lana Klingor Mihić.

Pročitajte i ovo PR Oglas Ovih blagdana UNICEF vas poziva da budete nada i podrška najranjivijim djevojčicama i dječacima Za djecu u Gazi nema djetinjstva - 6 Pakao u pojasu Gaze Za njih nema djetinjstva: Čupaju si kosu, grebu se do krvi, imaju napadaje panike i rane znakove PTSP-a, prestravljena su

Bebe su s jedne strane male i bespomoćne, ali s druge nevjerojatno utjecajne. One mogu spasiti živote drugih beba ne radeći ništa više od nošenja Pampers® pelena. U sklopu akcije "1 paket pelena = 1 cjepivo" za svaki kupljeni paket Pampers® pelena, Pampers® donira 1 cjepivo protiv neonatalnog tetanusa te je, u suradnji s UNICEF-om, dosad eliminirao neonatalni tetanus u 20 zemalja svijeta. Uz preostalih 18 zemalja, Pampers® i UNICEF prešli su pola puta u ostvarenju svog cilja - potpune eliminacije neonatalnog tetanusa.

Marijana Batinić i ove je godine odlučila javno podržati akciju "1 paket pelena = 1 cjepivo": „Ono što Pampers® i UNICEF rade već niz godina zaista je sjajno stoga pozivam sve obitelji da podrže ovu hvalevrijednu akciju kako bi se što prije ostvario njezin cilj – eliminacija neonatalnog tetanusa u svijetu.”

Mirna Medaković Stepinac, koja je već i ranije surađivala s Pampersom®, rado se pridružila akciji: „Nije lako biti mama ni u najbolje uređenim, a kamo li u tako teško socioekonomski ugroženim društvima. Ali pokazalo se da se s puno volje, strpljenja i zajedničkog djelovanja problem ipak riješava.”

Važnost akcije prepoznala je i Lana Klingor Mihić: „Čast mi je podržati ovu plemenitu akciju. Kao majka suosjećam sa ženama diljem svijeta i nadam se da ćemo zajedno uspjeti „istrijebiti” ovu strašnu bolest. Pozivam sve roditelje i njihove Čudesne bebe da nam se pridruže u toj misiji.”

Neonatalni tetanus (MNT) pogađa obitelji u nekim od najsiromašnijih područja svijeta, a posljedica je rađanja u nehigijenskim uvjetima i nesteriliziranom okruženju. Ako se novorođenče pri porodu zarazi, ne postoji lijek koji bi mu kasnije mogao pomoći. Upravo zato neonatalni tetanus i dalje uzima živote čak 34.000 novorođenčadi godišnje, odnosno jedan novorođeni život svakih 15 minuta.

Zahvaljujući podršci obitelji i njihovih beba, od 2006. kada je pokrenuta Pampers® -UNICEF akcija "1 paket pelena = 1 cjepivo", spašeno je više od pola milijuna novorođenčadi, a cjepivo su svake sekunde primile jedna mama i njezina beba.

Will Zeck, voditelj Jedinice za majke, novorođenčad i adolescente u UNICEF-u: “Zahvaljujući podršci Pampersa® i mama diljem svijeta, u proteklih 12 godina uspjeli smo značajno napredovati u svom nastojanju da pomognemo zaštiti milijune mama i njihovih novorođenčadi od ove bolesti koja uzrokuje jednu od najbolnijih novorođenačkih smrti. Unatoč činjenici da se neonatalni tetanus može lako prevenirati uz pomoć cjepiva, mnoge žene i njihova djeca, koje često žive u najsiromašnijim i teško dostupnim zajednicama, još uvijek su u opasnosti od zaraze ovom bolešću. Ipak, zajedno s predanošću partnera poput Pampersa® i podrške mama širom svijeta, možemo to promijeniti i osigurati da sve majke, bez obzira na to gdje žive, mogu zaštiti sebe i svoje dragocjeno novorođeno dijete od ove opake bolesti.”

Ove se godine Ekvatorijalna Gvineja pridružila popisu zemalja u kojima je donacija Pampersa® pomogla eliminirati neonatalni tetanus. Međutim, još uvijek postoji 18 zemalja u kojima bolest ostaje prijetnja. Kroz nastavak jednostavne akcije "1 paket pelena = 1 cjepivo", Pampers® donacijom pomaže UNICEF-u eliminirati neonatalni tetanus u svim zemljama. Ovaj projekt uključuje rad s vladama i partnerstva s organizacijama koje rade na terenu kako bi omogućila pristup ovom za život važnom cjepivu.

Pampers®- UNICEF akciju Čudesne bebe, podržavaju Marijana Batinić, Lana Klingor Mihić te Mirna Medaković Stepinac koje će objavom na svojim profilima na društvenim mrežama pozvati sve roditelje da sudjeluju u ovoj akciji koja spašava živote.

Kako mi možemo pomoći?

Pampers®-UNICEF akcija "1 pakiranje = 1 cjepivo" traje do 31. prosinca 2017., a roditelji mogu iskazati svoju potporu na niz jednostavnih načina:
1 fotografija vaše bebe = 1 cjepivo: Za svaku fotografiju vašeg djeteta koju nam pošaljete putem Facebooka, Pampers® će donirati iznos jednak trošku jednog cjepiva

1 pakiranje = 1 cjepivo: Za svaki kupljeni paket Pampers® pelena, Pampers® će donirati iznos jednak trošku jednog cjepiva ili poduprijeti njegovu isporuku

UNICEF mjesečne donacije: Kao mjesečni donatori UNICEF-a moguće je pridružiti se tisućama drugih roditelja koji svakog mjeseca doniraju novac kako bi poboljšali kvalitetu života ugrožene djece

Pridružite nam se u Pampers®-UNICEF akciji jer i Vi možete pomoći u zaštiti od neonatalnog tetanusa svih Čudesnih beba svijeta. Za više informacija posjetite www.Pampers.com

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene