Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

VIDEO: Zima će trajati još šest tjedana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slavni svizac iz Pennsylvanije u utorak je ugledao svoju sjenu i vratio se zimskom snu, što je prema legendi siguran znak da će zima potrajati još šest tjedana.

Svizac Punxsutawney Phil, iz istoimenog gradića, objavio je svoju redovitu godišnju vremensku prognozu pred oko 12 tisuća ljudi koji su se okupili na temperaturi od minus 8 stupnjeva Celzija. Phil je ove godine ugledao svoju sjenu pošto je izašao iz duplje u kojoj je spavao zimski san. Prema tradiciji koju su donijeli njemački doseljenici, ako svizac vidi svoju sjenu zima će trajati do polovice ožujka, a ako je ne vidi proljeće će doći ranije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Snijeg na Sljemenu VRAĆA LI SE ZIMA? FOTO Na Sljemenu pada snijeg, na Zavižanu ga ima 14 centimetara

Sve zahvaljujući Billu Murrayju i Beskrajnom danu

Na svečanosti, koja svakog 2. veljače privuče tisuće posjetitelja u Punxsutawney, gradić sa 6100 stanovnika, stotinjak kilometara sjeveroistočno od Pittsburgha, od ranih se sati čekalo da glodavac izađe iz svoje duplje u kojoj spava zimski san i preko posebnog 'prevoditelja' priopći pučanstvu koliko će još trajati zima. Svizac Phil i svečanost u Punxsutawneyju postali su popularni diljem svijeta zahvaljujući filmu 'Beskrajan dan' s Billom Murrayjem u glavnoj ulozi. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene