Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeni 'Brzi i žestoki'

VIDEO Pljačkali kamione tijekom vožnje po autoputu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petnaestak članova bande plačkaša osuđeno je na služenje zatvorske kazne u trajanju od pet do dvanaest godina.

Banda rumunjskih pljačkaša koje su internet korisnici, nakon objave snimke potjere, nazvali bandom 'Brzi i žestoki', osuđena je na ukupno 160 godina zatvora zbog nekoliko pljački koje su izveli ni manje ni više već na autoputu.

Pročitajte i ovo Nepoznata žena prevarila 75-godišnjakinju i iz torbice joj ukrala nekoliko tisuća eura Opreza nikad dosta Došla 75-godišnjakinji na vrata i rekla da ima poklon: Ubrzo je iz torbice nestalo nekoliko tisuća eura Ilustracija Novi incident Užas u Splitu! Muškarac pratio ženu automobilom i prijetio joj nožem: "Kći je samo govorila - Mama vozi, mama vozi!"

FOTO Legao ispod pauka da mu ne odveze auto

Jedanaest članova bande plačkaša osuđeno je na služenje zatvorske kazne u trajanju od pet do dvanaest godina zbog neviđenih pljački. Uz zatvorsku kaznu, kažnjeni su i s 190.000 funti koje moraju platiti žrtvama njihovih napada.

Glava ovih fascinantno izvođenih pljački je 33-godišnji Florin Marian Harcau. Upravo se on prvi popeo, kako je vidljivo sa snimke koju je snimio helikopter tijekom potjere, na krov automobila te pokušavao otvoriti vrata jurećeg kamiona.

'Mirna ruka' operacije, tj. vozač automobila, bio je 31- godišnji Adrian Porumbita. Kolega u zločinu, Remus Macelaru držao je Marina užetom, a još dvojica su sjedila na stražnjem sjedalu automobila bila su zadužena za separaciju predmeta. Sve što su procjenili da nije vrijedno, bacili bi po putu, prenosi portal Express Star.

Rumunjska ih je policija dugo pratila, a u potjeru u kojoj su konačno i uhićeni bio je uključen helikopter, ali i mnoštvo opreme kao što su infracrvene kamere.

VIDEO 'Ovo je šokantno djelo protiv nevinog čovjeka!'

'Potjera za njima je ličila na one iz holivudskih filmova. Automobil je u svakom trenutku bio na jednakoj udaljenosti od kamiona što je dokaz da je ovakva akcija bila izvedena više puta. Bila je iznimno glatka', rekao je policajac Raul Comutru.

Iako se ne vidi na snimci u pljački su sudjelovala još 3 automobila. Jedan iza koji je bio zadužen za sprječavanje drugog vozila da naleti, jednako kao i da sakrije ono što se ispred njega događa. Dok je treći automobil vozio ispred kamiona. Njegova pak je zadaća bila osigurati donekle jednaku brzinu kamiona. Četvrti automobil pak je imao zadaću jakim svjetlima smanjiti vidljivost vozača iz suprotnog smjera.

Na snimci je vidljivo kako pljačkaš otvara vrata kamiona, no ubrzo ih i zatvara, kako policija pretpostavlja, nisu našli ništa vrijedno za ukrasti ili su uočili helikopter koji ih prati.

Ovu nevjerojatno uigranu ekipu pljačkaša pogledajte u VIDEU.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene