Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čudovišni tumor - teratom, ima dlake, zube, a ponekad popima i oblik fetusa.


Vezani članci Martina Bolšec Oblak, reporterka Nove TV Slučaj Line Budak: U KBC-u Zagreb proveden nadzor, zaključeno da nije bilo propusta Davor Vagić, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Bolnica objavila rezultate nadzora slučaja Line Budak: "Povjerenstvo je utvrdilo da nije učinjena stručna greška"

Među na najodvratnije tumore spada teratom, što na grčkom znači - čudovišni tumor.

Dr. Josh Bazell tvrdi da ovaj tumor, koji je u pravilu benigan, ima više različitih stanica, a moguće je da dio moždanog tkiva oboljelom izraste pod jezikom.

OTKRIĆE koje bi moglo promijeniti svijet: Hoćemo li konačno pobijediti rak mozga?!

'Ovi odvratni tumori čak imaju zube i dlake, a mogu poprimiti i oblik fetusa. Ako bi im se formirala kralješnica, pojedini stručnjaci smatraju da bi se mogli tretirati kao parazitski blizanci', rekao je dr. Bazell.

U šupljini teratoma se obično nalazi loj i dlake. Stijenka ciste građena je od struktura kože s različitom količinom dlaka, a može se pronaći i polipoidna masa koja se proicira u lumen ciste i može sadržavati zube, te hrskavično i koštano tkivo. Mikroskopski je ovaj tip teratoma satkan od struktura dermisa i žlijezda lojnica, korijena dlaka, masnog i vezivnog tkiva, zrele glije, hijaline hrskavice, sluznice probavnog i dišnog sustava, pa i tkiva štitnjače. Rijetko može nastupiti maligna transformacija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju