Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Molitva u Izraelu

VIDEO: Otvorili sinagogu u supermarketu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelci zahvaljujući mladom inventivnom menadžeru, sada mogu biti blizu Boga i tijekom kupovine u supermarketu.

Sve namirnice, ali i Boga Židovi mogu pronaći u blizini blagajne u jednom izraelskom supermarketu. Osim što mogu kupiti sve što im je potrebno, kupci se mogu i pomoliti u sinagogi izgrađenoj unutar trgovine, piše Reuters. Upravitelj supermarketa na jugu Izraela nedavno je primijetio da je mnogo njihovih židovskih klijenta pod stresom dok kupuju, u strahu su da će propustiti vrijeme molitve, te im je odlučio pokloniti još jednu uslugu - molitvu.

Pročitajte i ovo Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta Molitva krunice na Trgu bana Josipa Jelačića Prva subota u mjesecu Molitelji i u ožujku izišli na ulice: U Zagrebu ih dočekali prosvjednici s bubnjevima, neki legli pred policiju

Mala sinagoga koju su do nedavno koristili radnici sada je premještena je na mnogo pogodnije mjesto, u blizinu blagajne, a u njoj se mogu pomoliti svi kupci. 'Tijekom sezone blagdana supermarket radi do rano ujutro, zatvara se oko četiri sata ujutro. Mnogi Židovi, koji se tijekom dana pripremaju za blagdan ne mogu obaviti kupnju tijekom dana i to rado čine veoma kasno noću. No, ne žele propustiti molitvu, pa smo odlučili taj obred organizirati ovdje', rekao je mladi menadžer Uzi Naaman.

Mnogi kupci oduševljeni su ovim novim projektom. 'Sada obavljam svoju kupovinu i veoma je udobno za mene da kupujem na ovom mjestu iz nekoliko razloga. Prvi je sinagoga, pa nisam ograničen vremenom. Ovdje imaju sve što mi treba i osjećam se ugodno', rekao je kupac Meir Butbul.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene