Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ženka rađala 13 sati

VIDEO: Rođenje mladunčeta rijetkog bijelog kita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posjetitelji akvarija u Vancouveru, u Kanadi, mogli su danas posvjedočiti rođenju mladunčeta bijelog kita beluge.

Aurora, majka novorođene ženke bijelog kita, rađala je punih trinaest sati, a njezino mladunče četvrto je koje je rođeno u tom akvariju i treće koje je rodila sama Aurora, prenose kanadski mediji. 'Porođaj je bio kao iz priručnika. Boljem raspletu događaja nismo se mogli niti nadati. Aurora je tijekom čitavog procesa bila vrlo smirena', kazao je medijima zamjenik ravnatelja vankuverskog akvarija, Clint Wright.

Pročitajte i ovo Ilustracija Iscrpljeni vatrogasci Zombi požari usred zime stvaraju goleme probleme u Kanadi: Stručnjaci objasnili koliko su opasni Ubojstva u Kanadi istraga policije Horor u Kanadi: Muškarac (29) ubio pet članova obitelji, među njima i dvomjesečnu bebu

Mladunče se čini da je zasad u redu, no kako je smrtnost podmlatka bijelih kitova vrlo visoka te iznosi između 40 i 50 posto, osoblje akvarija budno će paziti prvih par dana na njezino zdravlje. Posjetitelji koji su se zatekli pored bazena u trenutku porođaja, spontano su zapljeskali te oduševljeno promatrali rađanje. 'Mislim kako je to istovremeno bila najljepša i najodvratnija stvar koju sam dosad imao prilike vidjeti', kazao je Sam Tucker, jedan od posjetitelja akvarija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene