Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Visoki tek 25 centimetara

Najmanjim pingvinima na svijetu prijeti izumiranje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je klimatski fenomen La Nina u potpunosti opustošio njihova prirodna staništa i ubio gotovo 90 posto populacije, grupa najmanjih pingvina na svijetu pronašla je novi dom u Antarktičkom internacionalnom centru Christchurch na Novom Zelandu. Pogledajte video.

Mali plavi pingvini, poznati i pod nazivom 'čarobni pingvini', najmanji su na svijetu. Visoki su tek 25 centimetara i teže oko jedan kilogram.

Pročitajte i ovo Mucad Ibrahim (Foto: AFP,Facebook) Napad na Novom Zelandu Najmlađa žrtva masakra: Trogodišnji dječak umro na rukama ocu koji se pravio mrtav i preživio Napad u Novom Zelandu (Foto: AFP,Facebook) Masakr na Novom Zelandu Autor pjesme koju je napadač slušao prije pokolja: "Kakve veze pjesma ima s terorističkim napadom?"

Klimatski fenomen La Nina, karakterističan za centralni i istočni dio tropskog pojasa, hladi površinske vode Pacifika. Početkom ove godine izazvao je obilne padaline i katastrofalne poplave u Australiji, a potom je krenuo prema istočnoj obali Novog Zelanda.

'Ove je godine veliki broj pingvina uginuo od gladi, a oni koji su preživjeli su bili užasno mršavi. Bilo ih je jako puno sa slomljenim perajama i kljunovima i ozbiljnim probavnim poremećajima. Da ih nismo donijeli ovamo i oni bi uginuli', kazala je zaposlenica Centra Shireen Helps. 

U Centru je trenutno smješteno 24 pingvina. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene