Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan pas omastio je brk, ni manje ni više nego dijamantom.


Sasvim slučajno, dijamant je pao na pod draguljarnice, a znatiželjni pas ga je ponjušio i progutao. 20 tisuća dolara vrijedan kamenčić ipak se na koncu vratio u vitrinu draguljarnice. Trikaratni dijamant vrijedan 20 tisuća dolara pao je na pod pa je pas omastio brk zasigurno najskupljim obrokom do sad.

Vezani članci Ovaj mali dijamant u sebi sadrži mineral koji do sada nitko nikada nije vidio (Foto: Nester Korolev/UBC/Live Science) Znanstvenici u transu: Ovaj mali dijamant u sebi sadrži mineral koji do sada nitko nikada nije vidio Foto: Thinkstock Pronađen ogroman "krvavi" dijamant od 476 karata: Toliko je velik da nitko još ne zna koliko vrijedi

'Vidio sam Solija kako je krenuo i zgrabio dijamant. Pokušao sam mu ga izvući iz usta, ali bilo je gotovo', priča draguljar Robert Rosin. Iako su psa odveli veterinaru kako bi lakše došli do dijamanta, nije bilo spasa. Tri dana su čekali da obavi nuždu i izbaci vrijedan kamen. 'Nije bilo ugodno, sjedio sam i kupio njegov izmet, a onda po njemu kopao', kaže draguljar George Kaufmann. Ipak, priča ima sretan kraj i nakon detaljnog pretraživanja izmeta dragulj je pronađen, očišćen i vraćen vlasniku.